Lastenvaatteet / Taaperon jutut / Yleistä

Taaperon kesäinen vaatekaappi ja mun parhaat hellevinkit

Paidat second hand Gugguu ja Pomp de Lux, shortsit viime kesän alesta Martinex

Taaperon kesäpukeutuminen eroa jonkin verran vauvan kesävaatetuksesta. Yksi tärkeimmistä eroista on tietysti sen, että vaatteet pitää olla helposti riisuttavissa. Meidän kolmevuotiaamme on ollut jo yli vuoden ilman vaippoja, joten on tärkeää, että hän saa itse riisuttua alaosat potalla käymistä varten. Taaperot myös ovat sen tyyppisiä, että välillä kaikki vaatteet lentävät pois päältä. Toisaalta taapero saattaa ilmestyä keskellä kesää täysissä sadevaatteissa villapipo päässään.

Haalarit Kaiko, liivimekko Mainio, mekko saatu ystävän perheeltä

Meillä kesävaatteissa on aivan liian vähän tavallisia shortseja ja t-paitoja. Niiden etu on, että jos ylä- tai alaosa kastuu, vaatteet on helposti vaihdettavissa. Kuivaksi opettelu -vaiheessa alaosia menee todella paljon, joten kaikenlaiset haalarit ovat haastavia. Nyt onneksi vahinkoja käy enää niin satunnaisesti, että haalarit ovat taas käytössä. Haalarit ovat niin söpöjä!

Haalat ja paidat second hand

Lapsemme tykkää käyttää tosi paljon mekkoja ja ne ovatkin kesällä aivan ihania ja helppoja. Mekot ovat ihanan pitkäikäisiä, sillä moni viime vuoden mekko menee vielä tunikana ja taas hieman liian isot t-paidat menevät myös mekosta. Elämme hankalaa aikaa, kun olemme niin sanotusti kahden koon välissä: 98/104 mene joissakin vaatteissa mutta olemme siirtyneet jo vajaa metrin mittaisen kanssa kokoon 110/116.

Mekot kaikki second hand, valkoinen saatu sukulaiselta

Materiaaleissa hengittävyys on kaiken a ja o. Musliinikangas ja pellava ovat ihan parhaita materiaaleja kesällä. Luonnonmateriaalit ovat aivan ihania mutta myös joitakin teknisiä vaatteita tarvitaan. Uimapuvuissa ja aurinkohatuissa UV -suojatut vaatteet ovat tosi näppäriä. Suosin lippisten sijaan lierihattuja, jos mahdollista, koska ne suojaavat myös korvat (jotka ovat yleisin ihosyövän kohde!) Täydellisiä sandaaleja metsästän edelleen.. mikään ei ole vaikeampaa, kuin lapsen kenkäasiat!

Papun pellavapaita second hand, culottes-housut Hima Clothing, mekot oranssi Kaiko ja Pixie Dust hamppumekko

Helteellä yritän vältellä ihonmyötäisiä vaatteita. Ne tuntuvat liimautuvan hetkessä iholle. Taapero haluaa aina riisua itsensä päiväunille, joten hikisiä vaatteita on ärsyttävää tunkea takaisin päälle. Olen siis käyttänyt pitkähihaisissa ja lahkeisissa isompaa kokoa, jotta taaperolla olisi viileämpi olla. Viime vuonna teimme virheen lähtiessämme road tripille: lähtiessä Kouvolassa oli 32 astetta, joten pakkasin mukaan hellevaatteita. Se olikin ok mutta neljän päivän aikana sää muuttui ja Porissa jouduin pukemaan taaperolle kaiken, mitä vaan mukana oli ja silti hän paleli tuulisella säällä. Joten hellereissullekin pitkähihaiset ovat tarpeen ja ennen kaikkea ne suojaavat auringolta.

Pellavapaita Hima Clothing, muut Kaiko

Viimeiseksi vielä omat vinkkini helteelle (meillä EI ole ilmalämpöpumppua!):

 • Verhot kiinni päivällä, ikkunat auki vain yöllä
 • Yllättäen VESI kaikissa muodoissaan, sisäisesti ja ulkoisesti. Iltauinti ja sauna auttavat. Tykkimäellä huuhtelin ranteet ja nilkat aina tauoilla kylmällä vedellä. Välillä suihkautan tuulettimen edessä suihkepullolla ja seison tuulettimen edessä.
 • Pellava, pellava, pellava
 • Nukkuminen pelkällä lakanalla. Nukkuminen parvekkeella. Tarvittaessa kylmäkalle sänkyyn!
 • Vesipullot pakastimeen ja aina vesikannu jääkaapissa. Jos ostat juomista, pyydä lasillinen jäitä.
 • Siestan viettäminen; kuumin aika sisätiloissa, mielellään päiväunilla
 • Veden lisäksi SUOLA on supertärkeää, jodioitu suola on terveysteko, voit laittaa vesilasiin sitä hyppysellisen ja sitruunaa lisäksi. Mulle itselleni maistuu helteellä jostain syystä tex mex ja luulen, että se johtuu siitä suolasta!
 • Vaikka ei olisi uima-allasta, pienetkin vesileikit vadissa viilentävät. Meillä metri kertaa metri puhallettava allas parvekkeella
 • Lapset usein juovat huonosti, suosin siis eväinä vihanneksia ja hedelmiä, joissa on itsessään vettä: omenoita, porkkanoita, vesimelonia, rypäleitä, pensasmustikoita, mansikoita ja päärynää.
 • Liikuntaa vasta illalla tai aikaisin aamulla
 • Tilasin Fiksuruualta superpaljon kylmiä juomia (lapsille ja aikuisille) juhannusalesta

terkuin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viides hääpäivä

7 heinäkuun, 2022