Lastenvaatteet

Vauvan kesäinen vaatekaappi

Raita sopii aina kesään, nämä second hand Marimekko ja Papu

Olen tunnettu lyhythihaisten vauvojen bodyjen vastustaja. En vaan näe sitä tilannetta, missä veisin vauvan altistumaan UV-säteilylle turhan takia. MUTTA tällä kertaa minulla onkin tammikuinen.. Kesällä hän on jo puolivuotias, joten tilanne on hieman erilainen kuin Mimmin kanssa, joka oli kesähelteillä vastasyntynyt. Olen siis varautunut kesään myös hellevaatteilla varmuuden vuoksi. Meillä on asunnossa kesäisin melko kuuma, koska emme omista ilmalämpöpumppua. Mimmin varastoista oli sittenkin jäänyt vielä lyhythihaisia bodyja pyörimään ja muutaman pellavaisen ihanuuden olen Lyylille ostanut.

Riikalta ostamani pellavaromber, Mimmin vanha second hand -bodymekko ja second hand Kaikon haalari

Minulla on kesävaatteita hieman kahdessa eri koossa, koska en oikein tiedä, minkälainen kasvu tulee olemaan. Pääosin olen varautunut kokoon 74cm. Kesävaatteet eivät saa mielestäni olla liian tiukat, sellaisia olisi inhottava pitää kuumalla säällä. Näiden lyhythihaisten lisäksi mulla on tietenkin Mimmin vanhoja tavallisia pitkähihaisia bodeja koossa 68 ja 74, joita käytetään tällakin hetkellä. Vauvamme on leveää sorttia, hänelle ei mene kaikkein kapeimmat mallit enkä viitsi niitä väkisin tunkea.

Roosalta ostettu lyhythihainen ja shortsit, Mimmin vanha second hand- Metsola ja Luno Designin musliinimekko

Materiaaleissa suosin perustrikoon lisäksi pellavaa ja musliinikangasta. Ne ovat ihan mielettömän ihania materiaaleja, jos on oikeasti kuuma, koska niillä voi suojata ihoa auringolta mutta ne hengittävät ihanasti. Tajusin juuri, että kuvista puuttuu mun Kaikon Wind-body, joka sopii ihanasti juuri tähän tarkoitukseen. Pitkät hihat saattavat tuntua aikuisesta liioittelulta, mutta koska vauvoilla ei suositella aurinkovoiteilla lotraamista, vaatteet ovat ainoa vaihtoehto. UV-vaatteita en ole hommannut mutta rannalle sellainen voisi olla mukava. Uimapuvussa meillä on UV-suoja.

second hand Mainion haalari (Mimmillä on samasta kuosista mekko kesäksi!), Frillaromber Luno Design, värikäs body second hand Metsola ja pellavaromber Hima Clothing

Ostin myös ystävältäni lyhythihaisia yöpaitoja, sillä meidän vauva on ainakin tähän mennessä ollut kuumissaan olevaa sorttia. (Miksi kesäkuinen aina palelee ja tammikuinen on kuumissaan?) Kesällä vaatteissa saa olla runsaasti printtiä ja kuosia, värejä ja meininkiä.

Kiinnostaako taaperon kesävaatteet? Voisin pitkästä aikaa kuvata hänenkin vaatteitaan.

terveisin, Heini

Comments

Jasmin
17 toukokuun, 2022 at 5:38 pm

Kyllä kiinnostaa taaperon vaatteet, kiva kun kysyit!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kesäkuisen imetyksestä osa 1

12 toukokuun, 2022