DIY / Yleistä

Sellainen oli halloween

Vielä viimeiset Halloween/Pyhäinpäivä/Kekri/Kurpitsajuhla-fiilistelyt ennen kunnon JOULUsesongin alkua. Ennen ajattelin, että Halloween on ihan kökkö juhla. Olen kuitenkin fiilistellyt sitä vuosi vuodelta enemmän, vaikka edelleenkin inhoan kaikkea kauhuun liittyvää. Kiinnostaisi kunnon kekri-juhlat ja kaikki sadonkorjuuseen viittava. Pyhäinpäivä on esim. kekriä nuorempi juhla ja vaikka muistelen poisnukkuneita, emme erityisesti “vietä” sitä.

Koristeluja meillä oli niukasti. Askartelimme Mimmin kanssa haamutuikut pilttipurkeista, massapalloista ja ihoteipistä. Kaiversin ekaa kertaa itse kurpitsan, joka onnistui omasta mielestäni yli odotusten. Pienet valkoiset kurpitsat ostin viime vuonna Puttipajasta ja lehdet on pöllitty Hellulta “ikilainaan”. (SORI) Oli viimevuotiset haamuservetit (joita kukaan ei käyttänyt. Kukaan ei juhlissa ikinä käytä servettejä!) Olin saanut edellisellä viikolla leikkokukkakimpun, jota vaalin, jotta se säilyisi kemuihin asti. Ja säilyihän se! Kynttilöitä en lasten juhlissa uskaltanut laittaa mutta kausivaloja ripottelin ympäri kämppää. Syömisen lisäksi ei ollut ohjelmaa, sillä lapset sekoilivat keskenään, kuka puolapuilla, kuka nukke- ja lääkärileikeissä. Me aikuiset juoruilimme keittiössä.

Ai niin asut! Mulla oli vaan pirunsarvet, Mimmi oli Mehiläinen ja Lyyli oli hämähäkki. Kiinnitin mustaan bodyyn kiinni T:n vanhoja sukkia, voi että hän oli huvittavan näköinen, kun hän konttasi ympäri kämppää “kahdeksalla jalallaan”.

Olemme järjestäneet 2019 mammaliigalaisten kesken muksuille kekkerit jo neljä kertaa. NELJÄ! Siis voi sanoa, että juhlat olivat perinteiset. Tällä kertaa juhlat olivat meillä. Pukeuduimme lähinnä meiltä löytyviin pukuihin (joita on paljon) ja lapset saivat vaihtaa naamiaisasuja kesken juhlien. Näin kenenkään ei tarvinnut ostaa uutta asua vain yhtää juhlaa varten. Tarjoilut olivat yksinkertaiset. Tein poppari-laku haamun (kuvassa), margarita-pitsaa, joissa oli epämääräisiä naamoja, lisäksi oli keksejä ja juustonaksuja. Ei turhaa kikkailua, paitsi se pitsa, koska tein taikinat edellisenä päivänä ja kämppä oli ihan kuuma siitä paistamisesta.

Pääsin myös Suvin tupareihin, joissa oli oikeasti eeppiset koristelut. Siis oikeasti sellaiset next level jutut. Tarjoilut ja kaikki oli mietitty viimeisen päälle. Tämän noitahattu-idean halusin jakaa, koska mielestäni tää oli hyvä, toimii vuodesta toiseen ja ei ole liian pelottava. Koska en edelleenkään tykkää mistään verijutuista, zombeista tai kauhujutuista. Kurpitsat, niistä tykkään!

Mimmi vei päiväkodin kanssa haudoille kynttilän. Kävimme katsomassa kynttilöitä vielä pyhäinpäivän jälkeen sateisessa säässä. Olen jotenkin iloinen, että tää kausi on pian ohi ja alkaa jouluun valmistautuminen. Haaveilen pakkasesta, terveydestä ja ilosta, joka on viime aikojen sairastelun kanssa ollut kadoksissa.

terkuin Heini

P.s. jos kiinnostaa, instagramissa voitte seurata mun suurta #joululehtigatea 😀

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vauvan syksyinen vaatekaappi

1 marraskuun, 2022