Aistit / Arki

Vinkkejä käsienpesuun yhdessä Ainun kanssa

Kaupallisessa yhteistyössä Ainun kanssa / Perhekupla

Käsienpesu. Aihe on, joka on tärkeämpi kuin koskaan.

Päiväkodeissa on kivoja käsienpesukamppanjoita ja hygieniaan on panostettu jo vuosia ennen koronaa. Aamurutiiniin kuuluu käsien pesu aina, kun päiväkotiin astutaan. Toimintaterapiassa käsien pesu kuuluu myös aina rutiiniin ennen terapian alkua. Meillä on odotushuoneessa lappu, jossa pyydetään huolehtimaan käsienpesusta ennen terapian alkua. Näiden lisäksi otin tavaksi sen, että ennen mitään muuta terapia alkaa tällä tylsähköllä mutta tarpeellisella rutiinilla. Miten tehdä käsienpesusta miellyttävä rutiini?

Apujakkaran avulla Mimmi pääsee pesemään kädet helpommin

Tuntoherkälle lapselle käsienpesu saattaa olla jännittävää, joten hyvät motivointikeinot voivat olla tarpeen. Ainun Moomin käsisaippuassa seikkailevat hahmot auttavat tässä. Jos käsien pesu tuntuu lapsesta kurjalle, huomion voi kiinnittää saippuapullon kuviin tai laulaa vaikka jotain tuttua Muumilaulua samalla. Käsiä olisi hyvä hangata yhteen huolellisesti, erityisesti sormien välit ja sormenpäät kannattaa muistuttaa. Ainu Moomin Käsisaippua sopii koko perheelle kosteuttaen ja hoitaen ihoa pesujen yhteydessä. Käsien “kuivumista” ei tarvitsee siis murehtia. Erityistä tässä tuotteessa on myös se, että tuote on valmistettu Heinävedellä. Kotimaisuus kunniaan!

KUVAT PAPUNETIN KUVATYÖKALU (lataa tästä)

Käsienpesussa auttaa usein myös kuvatuki. Monissa päiväkodeissa onkin pieniä muistutuskuvia lavuaarin päällä. Olen nähnyt ainakin “pieni puro” tekstin, jossa muistutetaan veden säästämisestä. Nyt puhun kuitenkin tarkemmasta kuvatuesta, jossa toiminta on pilkottu useampaan osaan. Tämä auttaa erityisesti lapsia, joilla on toiminnanohjauksen tai tarkkaavaisuden pulmia. Tässä esimerkki Papunetin kuvatyökalulla tehdystä kuvatuesta, sivuilta löytyy muitakin valmiita versioita. Tulostuksen jälkeen suosittelen laminoimaan paperin, jotta mahdolliset vesiroiskeet eivät pilaa kuvaa.

<3 uusi suosikkini, saatan omia tämän purkin itselleni!

Myös käsien rasvausta teen lasten kanssa terapiassa, jos se on tavoitteiden mukaista. Ainun ihonhoitotuotteet ovat hajusteettomia, joten ne sopivat myös tuoksuherkille ja aistiyliherkille lapsille ja aikuisille. Käsien rasvaamisen tarkoitus on usein herätellä tuntoaistia ja esimerkiksi lapsilla, joilla on Erbin pareesi, se on loistava keino herätellä kahden käden yhteistyötä. Olen rasvannut myös Mimmin käsiä ja jalkoja kuivan ihon vuoksi. Nyt talvella pakkasessa se tekee muutenkin hyvää ja on myös tärkeä läheisyyden hetki lapsen ja vanhemman välillä. Jos lapsella on voimakasta aistiyliherkkyyttä tuntoaistin osalta, voi rasvaaminen tuntua “ällöttävältä”. Tällöin on hyvä laittaa ERITTÄIN pieni annos rasvaa kerrallaan ja antaa lapsen itse levittää rasvaa. Huomasin kokeillessani Ainun sheavoita ja kookosöljyä sisältävä Suojavoide toimi erinomaisesti käsien rasvaukseen (hoidin välittömästi omat kynsinauhani kuntoon, joten tuotteet todellakin sopivat koko perheelle!) Uskon, että tämän tyyppinen tuote sopisi loistavasti lapsille, jotka eivät tykkää liian “rasvaisesta” tuotteesta.

Nämä tuotteet ovat meidän suosikkejamme, plussaa siitä, että pesuvaahto & shampoo on myös biohajoava!

Voin suositella Ainun käsisaippuaa ja ihonhoitotuotteita, sillä meillä on ollut niitä käytössä heti Mimmin syntymästä asti aina pumpulipuikoista pesuvaahtoon. Uudet pupukuosit nousivat meillä heti “hitiksi” ja Mimmi tunnisti pupun heti! Ainun pupu on ollut meillä mukana jo lapsivuodeosastolla. “Herra Pupu” auttoi tänäkin aamuna, kun rasvasin Mimmin kuivia jalkoja. Ainun ensipupu onkin monelle lapselle se tärkein pehmolelu ja todellinen klassikko. Meillä niitä on varmuuden vuoksi kaksi kappaletta, mikäli toinen häviää tai se tarvitaan päiväkotiin unikaveriksi.

Herra Pupu oli meillä jo ennen Mimmin syntymää 🙂

Saan arpoa yhteistyössä Ainun kanssa instagramin puolella yhdelle seuraajalleni alimmaisessa kuvassa olevan tuotepaketin! Kannattaa siis ottaa seurantaan @heininleikit ja lukea sieltä osallistumisohjeet! Settiin kuuluu käsisaippuan ja suojavoiteen lisäksi hoitovoide, sinkkivoide, pesuvaahto&shampoo ja Ainu MAM Sports Cup. Juomapullon väriä voi toivoa! (Meillä oli jo ennestään vihreä ja nyt saimme pinkin!)

Hauskoja käsienpesu- ja ihonhoitohetkiä!

terveisin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jäinen lumileikki sisällä

1 helmikuun, 2021

Kirje mammaliigalaisille

9 helmikuun, 2021