Arki

Heinin top 6 arkivinkit siivoukseen

Kaupallisessa yhteistyössä Pesurivuokraus kanssa (Tekstiilipesurin vuokra saatu)

Miten helpottaa arkea?

  • Tekstiilipesuri – Vuokraa päiväksi, pese vuodeksi! Sain yhteistyössä Pesurivuokraamon kanssa kokeiluun tekstiilipesurin. Ihanaa, että tehokkaan laitteen saa vuokralle ja sitten sen voi viedä takaisin, kun siivous on ohi. Kaapit on helpompi pitää järjestyksessä, kun nurkissa ei pyöri ylimääräistä romua ja haluan kannattaa kiertotaloutta. Sohvamme oli melko saastaisessa kunnossa ja toisin kuin voisi olettaa, se johtui taaperon sijaan ennen kaikkea meistä vanhemmista. Sohvalla oli punaviiniä, verta, kaakaota (tunnustan..) ja kaikenlaista muuta epämääräistä tahraa. Tekstiilipesuri poistaa lian ja pölyn myös pintaa syvemmältä, veden mustuuden perusteella sitä oli kertynyt sohvaan melkoisesti. Tekstiilipesuri on kätevä ei pelkästään sohvan puhdistuksessa, vaan vedin samalla kertaa kaiken mahdollisen auton penkeistä patjoihin ja Mimmin rattaisiin, innostuin hieman! Vuorokaudessa ehtii siis aikapaljon, eikä 39€ tunnu missään, kun saa uudistettua sohvan ja matot (googlasin ja uutena tuo tekstiilipesuri maksaisi 459€!!). Kannattaa kurkata instagramin puolelta alennuskoodi. Olin vaikuttunut palvelun helppoudesta ja siitä, miten puhdasta jälkeä tekstiilipesurilla tuli. Tekstiilipesurin voit vuokrata yli 50 paikkakunnalta Suomessa, katso täältä, missä on lähin toimipiste!
ENNEN ja JÄLKEEN. Kaikki lähti kaatuneista punaviineistä.. Tajusin vasta silloin, kuinka törkyinen sohvamme oli. Peittelin vilteillä ja tyynyillä pahimpia töhryjä ennen kuin vuokrasin pesurin..
  • Älä osta puista syöttötuolia 😀 Älkää käsittäkö väärin, rakastan meidän Tripp Trappia. Olen viettänyt kuitenkin merkittävän osan perhevapaistani hinkuttaen tuota rakasta tuoliamme puhtaaksi erilaisista ruuantähteistä. Tarjotin auttoi asiassa merkittävästi mutta silti jostain eksyy vieläkin sörsseliä erilaisiin koloihin. Jos siis haluat säästää nämä tunnit johonkin muuhun, valitse muovinen syöttötuoli. Tai hanki höyrypuhdistin.
ENNEN ja JÄLKEEN – Mimmin rattaat olivat joutuneet mangosmoothien uhriksi.. Kuva hieman vääristää väriä, koska aurinko tuli mukaan kuvioihin.
  • Itsepalvelupesula – Hämmästyin, että Suomessa edes on näitä mutta kyllä vaan! Kun meidän lähikauppaan eli Prismaan tuli tällainen, ajattelin, että onpa turha. MUTTA SITTEN näin, että siellä on muuten tasopesuri. Eli matto käytännössä kipataan sinne, käyt kaupassa normaalisti ja sen jälkeen puhdas matto autoon. Kätevää. Meillä nimittäin on todella helposti nuhjuisen näköinen villamatto, jonka pesu pesulassa maksaa yleensä 75€, itsepalvelupesula oli merkittävästi halvempi. Tosin, sen jälkeen, kun vuokrasin yhteistyössä Pesuvuokraamon kanssa tekstiilipesurin, pesulapalvelua on tullut käytettyä harvemmin, koska puhdistin myös matot tekstiilipesurilla.
Tämäkin törkypesä sai kyytiä pesurilla.. Miksi mulla on näin paljon valkoisia mattoja??
  • Ilmiselvä vastaus siihen, miten helpottaa arkea ja siivoushommia olisi tietenkin siivooja. Haaveilen säännöllisestä siivoojasta siitä huolimatta, että olen kotiäitinä. Se vähän hävettääkin.. Olisiko minulla “oikeus” siivoojaan, kun en kuitenkaan käy töissä? Olen saanut silloin tällöin siivousapua perheenjäseniltämme, josta olen enemmän kuin kiitollinen. En unohda sitä, kun pikkuvauvan kanssa kotona ollessani anoppini ja mieheni sisko tulivat kotiimme ja pesivät kaikki ikkunat. Se oli IHANAA! Jos siivoojaan ei ole tällä hetkellä varaa, älä epäröi pyytää apua perheeltä tai ystäviltä.
ENNEN ja JÄLKEEN. Täsmälleen sama kohta Mimmin patjasta. Kyllä, ylemmän kuvan tahrat ovat “ihan hanurista”.
  • Osta varsi-imuri. Älä epäröi, osta se. Ennen ihmettelin ihmisiä, jotka kertoivat imuroivansa joka päivä, jopa monta kertaa päivässä. HULLUA. Muistan, kun vierailin lapsiperheen kodissa ja ihmettelin, miksi he “säilyttävät” imuria olohuoneessa? No, en ihmettele enää! Kaikenlaista sörssää tuntuu olevan lattialla nyt, kun olemme koko perhe kotona (mieheni on etätöissä). Sain joululahjaksi varsi-imurin yllätyksenä ja meidän suhteemme on syventynyt nopeammin kuin olisin osannut arvatakaan. Hän on helppo ja hyvinkäyttäytyvä, oikein mallikas yksilö, joka on nostanut imurointini aivan uudelle tasolle! Jos olet niin onnekas, että omistat jo varsi-imurin, on aika alkaa haaveilla robotti-imurista.
ENNEN ja JÄLKEEN – Kaltaiselleni Tori-shoppailijalle tekstiilipesuri on loistava vaihtoehto! Tämä Furninovan sohva on nimittäin ostettu 3 vuotta sitten Torista ja tämä tahra oli siinä jo silloin, nyt huomattavasti parempi!
  • Ruokasooda, etikka ja sitruuna – nuo siivouksen ja tahranpoiston ihmeaineet sekä wc-pöntön pelastus. Ruokasoodalla on sellainen ominaisuus, että se neutralisoi hajuja. Viimeeksi ruokasooda pelasti valkoisen villamattomme, joka joutui punaviiniglögin uhriksi. Viimeistelin homman vielä tekstiilipesurilla, enkä enää edes erota, missä kohtaa tahra oli. Samoin sitruuna on ihan parasta, käydän tuoretta sitruunaa esimerkiksi tiskipöydän hinkuttamiseen. Heittelen siis ruokasoodaa ja etikkaa rempseällä kädellä välillä pönttöön ja annan vaikuttaa. Nämä ovat käteviä silloin, jos siivoan Mimmin ollessa hereillä ja en halua käyttää voimakkaita myrkkyjä.

+ Vielä yksi bonusvinkki! Jos et jaksa siivota, laita valot pois, kukkakimppu pöydälle, kynttilät, takkatuli ja päiväunet auttavat.

Oliko kaikki vinkit tuttuja? Jaa kommentteihin oma arkea helpottava siivousvinkkisi, jos sinulla on sellainen takataskussa.

terveisin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirje mammaliigalaisille

9 helmikuun, 2021

Arkiruokalista

16 helmikuun, 2021