Arki

Heinin top 7+1 arkivinkit ruokahuollon helpottamiseksi

Sisältää mainoslinkkejä*

  • Ruokakauppojen kauppakassi palvelut – Olin tämänkin suhteen skeptinen mutta nyt rakastan tätä systeemiä! Uskon, että hyödynnämme ruuhkavuosien aikana tätä muutenkin kuin koronan takia. On kiva, että voimme yhdessä miehen kanssa valita tuotteet, rakastan vertailla kilohintoja ja valmiin ostoslistan voi helposti muokata sen hetkiseen tarpeeseen sopivaksi. Kauppakassipalvelun hinta kompensoituu nopeasti sillä, että heräteostoksia tulee tehtyä merkittävästi vähemmän.
  • Haudutuskattila – En olisi tiennyt tällaisesta, ellei siskoni omistaisi sellaista ja sain kattilan lainaan kokeiluun. En vieläkään ole kunnolla oppinut, mitä kaikkia ruokia haudutuskattilalla voi tehdä, ilmeisesti tosifanit tekevät sillä KAIKEN. Haudutuskattilan idea on, että sen lämpötila pysyy taisaisena 90 asteessa. Mikään AROMIPESÄ ei siis ole kyseessä, haudutuskattilalla voi oikeasti kypsentää ruuan mutta se vie kauan aikaa. Normaalisti tämä olisi lapsiperheessä huono juttu mutta haudutuskattilan idea on, että ruokaa kypsennetään koko yö. Eli käytännössä; pilkot keittoainekset valmiiksi ja laitan jauhelihan sekaan, aamulla on valmis jauhelihakeitto. Tai heität linssit, tomaattikastiketta ja riisiä kattilaan, aamulla valmis linssipata. Kuinka helppoa eväsruokaa! Ohjeita löytyy helpoiten englanniksi hakusanoilla “slow cooker.”
  • Erilaisia arkea helpottavia valmiita “ruokabokseja” ja “kasseja” resepteineen on olemassa runsaasti, ainakin ruokaboksi.fi* ja Sannan ruokakassi* kiinnostaisi kokeilla. Haasteena näissä ovat meidän perheellä moninaiset erikoisruokavaliot ja allergiat.. koska boksin sisältöä ei tietääkseni voi valita tarkasti, en ole vielä perehtynyt näihin kunnolla. Jos ei ole erikoisruokavaliota ja hinta ei ole este, kannattaa ehdottomasti kokeilla!
  • Erilaiset ruuanlaitto”ringit” ja ystävien apu. Vauvavuoden ja taaperovuoden suurimpia iloja on, kun ystävä ilmoittaa tuovansa ruokaa mukanaan tai kokkaavansa meillä kotona olevista aineksista jotain. Mieheni sisko auttoi jo raskausaikana tekemällä meillä kotona ruokaa valmiiksi pakastimeen. Olen nauttinut, kun pääsen ystävän ruokapöytään herkuttelemaan mutta olen yhtä paljon ilahtunut, jos kylässä oleva ystäväni ottaa tarjotun ruuan vastaan ja voin vuorostani tarjota antimiani.
  • Asuinpaikkakunnallani Kouvolassa on ihan mielettömän ihana palvelu; valmista kotiruokaa terveellisesti ja ainut mitä tarvitsee tehdä, on noutaa ruoka. Nämä satsit saa halutessaan niin isoina, että niistä riittää useammaksi päiväksi. Yritys on nimeltään 2mums ja tätä pyörittää ihan mieletön yrittäjäkaksikko! Paikallisille siis iso huomio, tämä voittaa kenties kaikki yllä mainitut vinkit!
  • Kaupan eines- ja valmisruokahyllylläkin voi tehdä parempia valintoja. Jos ostan valmisruokaa, on se yleensä kalaa (esim. gluteenittomia kalapaloja, kalapullia, kalakeittoa) tai jotain missä tiedän olevan edes vähän ravintoarvoja (pinaattikeitto tai pinaattilelut). Suolan määrää kannattaa syynätä; valmisruuissa on yllättävän paljon suolaa! Jos löytää sydänmerkittyjä valmisruokia, kannattaa valita mieluummin niitä. Mulla on myös yksi pahe, jonka ystäväni muhun tartutti.. Valmis Vuolu-kana on toooosi hyvää ja siitä saa maailman nopeimman kanasalaatin tehtyä. Valmisruuat on kyllä laatuun nähden usein tosi kalliita, joten kannattaa miettiä, ovatko ne rahan arvoisia.
  • En ole itse vielä kokeillut, mutta monet ystäväni ovat tehneet hankintoja erilaisilta hävikkiruokasivustoilta. Esimerkiksi vauvanruokia ja smoothiepusseja saa näiltä sivuilta usein tooooosi edullisesti. Matsmart* olisi mulla seuraavaksi lähdössä kokeiluun.

+ Mulla on kiva lista joitain hävikkiruokia, joita tykkään tehdä. Niistä kirjoitan kuitenkin toisella kertaa!

terveisin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän ihan tavallinen päivä

20 huhtikuun, 2021