Arki / Kuulumisia

Ruuhkavuosien lyhyet

Mulla on voimakas tunne, että ruuhkavuodet ovat marraskuussa tuntuneet erityisen ruuhkaisilta.

Kirjoitan siis lyhyet suositukset, joita mulla on ollut mielessä!

Olen hieman hurahtanut värianalyysiin! On ollut vapauttavaa valita vaatteita sen mukaan, mikä on “mun väri” sen sijaan, että mietin kauheasti vaatteen mallia ja mikä on mun “vartalotyyppi”= missä näyttäisin muka mahdollisimman laihalta. En ole siis käynyt värianalyysissa mutta tehtiin siskon kanssa testi netissä ja luulen(?) että olen syksy. Kuvassahan mulla on mustaa ja tanssissa tykkään sellaista käyttää mutta nyt päätin laittaa mustia yläosia kirpparille, koska ne saavat mun kasvot näyttämään spitaalisilta. Niitä oli yllättävän paljon (koska musta hoikistaa, paha!!!) vaan muutaman päätin jättää kaappiin ja juhliin on edelleen paljon mustaa kaapissa.

Tähän liittyen ostin ruskean ripsivärin ja se on ollut NIIN hyvä! Kuulemma ruskeat ripsarit on tosi out ja moni merkki on lopettanut niiden tuotannon mutta Cliniquelta löytyi ruskea ripsari, joka lähtee lämpimällä vedellä ja kuulemma on allergia-ystävällinen. Ostin sen kaveriksi Nyxin ruskean eye linerin ja sekin on ollut ihan superhyvä.

Merinopanta, jonka sain Minicoo designin kanssa yhteistyössä on ollut niin ihana, että tätä suosittelen ihan täydestä sydämestäni. Panta on musta mutta siitä on tulossa muitakin värejä, harkitsen niiden ostamista ja varsinkin pukinkonttiin tää on tosi ihana. Kuvan saatte myöhemmin, kun mun kuvapankki alkaa toimia!

Olen miettinyt tosi paljon sitä, miten paljon tanssi on mulle viime vuosina antanut. Viime vuonna olin aikuisbaletissa, jossa koin olevani koko ajan vähän “liian iso”, ehkä kun koko ajan liikkeet korostavat peiliä ja sen tuijottamista. Salsaa olen jatkanut ja huomaan, että olen siinä jo aika hyvä! Opettajan vaihtuminen oli mulle vaikeaa mutta toisaalta uuden opettajan kanssa olen oppinut erilaisia asioita. Mutta tän syksyn uusi ihme on ollut Heels-tanssi, josta olen höpöttänyt kaikille, jotka ovat suostuneet kuuntelemaan. Siellä en mieti sekuntiakaan, miltä näytän, olenko “vääränlainen” ja iso ansio on siinä Tuuran Mintulla, joka on maailman lempein tanssinopettaja. Haluan osata, haluan tanssia, keskityn täysillä koreoon. Tanssin ekaa kertaa elämässäni koroilla, enkä millään pienillä, vaan ihan 8.5cm koroilla. Unelmieni liikuntaviikkoon kuuluisi kaksi tanssituntia, barrea, pilates, jooga ja uinti. Mutta koska ruuhkavuodet, teen sen minkä ehdin eikä rahaakaan ole turhan paljon harrastuksiin. Uimassa olen käynyt nyt tyttöjen kanssa melkein joka viikko ja välillä Tykkimäen saunalla kylmävesiuimassa. Sielläkin haluaisin käydä enemmän, jos vaan aikaa olisi, koska olen kokenut kylmä-kuumahoidon olevan hyvää kehonhuoltoa.

Olen ostanut kirkasvalolampun, ai hitsi olen tykännyt siitä! Lamppu oli aika pieni, innolux rondo. Olen käyttänyt lamppua aamuisin hampaita pestessä, naaman laitossa ja pukiessa eli en hirveän kauan ehdin lamppua käyttää mutta olen kokenut, että vireystilani on ollut aamuisin parempi. Illalla käytän vireystilan säätelyä toiseen suuntaan. Olemme lanseeranneet lapsille kynttiläiltapalan, jossa vireystilan lasketaan nukkumaanmenoa varten syömällä iltapala kynttilän valossa (kuin Myrskyluodon Maijassa konsanaan!) ja mahdollisesti musiikkia kuunnellen, tarinoita kertoen ja keskustellen.

Kävin tukemassa Papulaaria, joka on paikallinen kahvila/paahtimo enkä siis itse edes juo kahvia. Tuoksu pusseista on ollut niin vastustamaton, että on ollut lähellä, etten sortuisi nyt aloittamaan! Joulukahvit saavat varhaiskasvatuksen aikuiset kortin kera. Ostin itselleni kuitenkin ihan teetä Nirvanan puolelta. Ryhmään vietävät herkut ovat suosittuja joulumuistamisia, eikä tarvitse jännittää, onko herkku mieleen (kaikkihan eivät juo vaikka kahvia!) kun ryhmässä varmasti joku huolii kahvihuoneen herkut.

Suosittelen lämpimästi tukemaan pienyrittäjiä jouluostoksissa. Pienet lelukaupat ovat tunnelmaltaan erityisiä ja vanhemmille mieluisia lahjan hankintapaikkoja laadukkaiden lelujen takia. Kuka ei haluaisi saada joululahjaksi lahjakorttia kosmetologille, hierontaan, kampaajalle tai liikuntapaikkaan? Aineettomat lahjat lapsille tulevat todellakin käyttöön! Aina voi myös kysyä, voiko vaikka tukea harrastusta tai harrastus välineiden ostoa rahallisesti? Siitä ilahtuu kuka tahansa vanhempi, lapsi, nuori. Ja villasukat, kuka ei ilahtuisi niistä? Monet vähävaraiset vanhukset kaipaavat sukkia, joten innostuessasi voit neuloa myös lahjoitukseen sukkia.

Ensi viikonloppuna pääsen taas Maanantaikeramiikan kurssille. Koska mun vapaa-aika ei riitä edes liikuntaan, ovat taideharrastukset saaneet väistyä. Mutta viikonloppukurssit, ah ja voih, näitä lisää!!! Tarvitsen luovaa aivotonta tekemistä mun ylianalysoiville aivoille. Tarvitsisin myös enemmän teatteria ja kulttuuria, mutta sekin on sitten toinen juttu..

On Black Friday viikko. Vietin sitä ostamalla normaalihintaisen pipon. Koska tarvitsin sen ja haluan tukea suomalaista pienyrittäjää. Mua kiinnostaa myös tarjoushintaiset teatteriliput ja ehkä kuntosalikortti. Aineettomat jutut ovat parhaita. Jos jostain löytyisi Altran vaelluskengät tarjouksessa niin en pistäisi tosin pahitteeksi..

Kiitos jos jaksoit lukea, ootte ihania siellä ruudun toisella puolella.

Terkuin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Joulun aikaa, kiire raikaa?

12 joulukuun, 2023