DIY

DIY joulukoristeita ja asetelmia

Joulu tulee ilman koristelua ja askarteluakin. Olen vuosi vuodelta enemmänhuomannut, että joulukukat ja havut, joulusyömiset ja tuoksut riittävät tekemään joulun koristeiden yltäkylläisyyden sijaan. Ja perhe.. Toivottavasti tänäkin vuonna.

Kuvan kynttiläjalka ja “havut” second hand. Musumen puolivuotiskuvan on ottanut Jenni Höök. Tämä valokuvakehys on ainoa koriste, jonka pelastaisin palavasta talosta ja tästä kuvasta on tullut mulle tosi tärkeä.

Mutta mutta, tämä hamsterin ja harakan lehtolapsi rakastaa myös pientä kimmellystä ja hörsäkkeitä. En mitenkään aktiivisesti osta joulukoristeita mutta silloin tällöin tulee vastaan jotain, mitä en voi ohittaa. Joulukoristeissa hinnan sijaan merkitsee eniten tunne. Jälleen kerran koristeluissa hyödynnän second hand löytöjä mutta myös uusia koristeita tulee joskus vastaan. Silloin on käytettävä malttia, onko tämä kiva vielä monenkin vuoden päästä?

Käytän kirppareilla superkykyäni ja näen kauneutta siellä missä sitä ei ole. Tämän vuoden hankintoja ovat muun muassa puiset joulupallot ja kuvissa näkyvä puinen lintu. Myös puinen kynttiläjalka on kirpputorilta. Pienet sienet ovat muistaakseni Pienestä Kamarista ja Iittalan Kastehelmi rasian olen saanut parhaalta ystävältäni lahjaksi. Kynttilät Desico (paikallinen Onnenkukko lahjatavarapuoti).

Säästän kaikki koristeet edellisiltä vuosilta ja niitä tuntui olevan ja iso kasa valmiina. Tähän tekstiin olen koonnut KAIKKI joulukoristeemme. Nämä kuuset olen tehnyt savityökurssilla ja lasinen jääkarhu second hand. Olkkariin olen koonnut sellaiset “hienostuneemmat” koristeet, keittiössä enemmän hassuttelua ja ripaus punaista värejä.

Tänä vuonna meillä on ensimmäistä kertaa muovikuusi. Ehkä syynä oli pandemia, ehkä se, että meillä on nyt perhe. Ostimme uutena kuusenkynttilät ja latvatähden Prismasta ja suojakorin Etolasta. Koristeita olen hankkinut mm. paikallisesta lahjatavarapuodista ja valitsin muovin sijaan puuta ja lasia (vaikka taaperoperhe olemmekin).. Suomalainen Villa Weiste tekee mun mielestä ihania koristeita! Haaveena ois kuuseen pitkä puuhelminauha!

Nämä Iittalan nappula kynttilänjalat ovat minulla käytössä ympäri vuoden. Kynttilöissä suosin pitkiä kruununkynttilöitä ja antiikkikynttilöitä sekä tuikkuja pöytäkynttilöiden sijaan. Tänä vuonna mulla oli kokeilussa myös sähköisiä tuikkuja (halloweenin jäljiltä) mutta ärsyttää se paristojen uusiminen.. Tuoksukynttilöitä en siedä (valitettavasti..) Lyhtykynttilöissä suosin sellaisia malleja, joissa ei tule muovikuorta mukana. Usein olen kuitenkin liian laiska sytyttämään ulkolyhtyjä.

Keittiön joulukalenterin olettekin jo nähneet, jos olet aikaisemmin lukeneet blogiani. Edelleen mun allergian vuoksi meillä on oikean mustikkakranssin sijaan muoviversio kirpparilta. Joudun pitämään kaikkea tuoksuvaa lasitetulla parvekkeella.. ei siis hyasintteja ja muita meille..

Äiti teki mulle söpön asetelmakorin (vaan omasta metsästä saa ottaa maa-ainesta, luvan kanssa toki toisenkin metsästä). Nää on mun mielestä ihan mahtavia DIY joululahjoja. Säästän aina kaikki saamani koristeet seuraavan vuoden askarteluja varten. Minitalot olemme ostaneet markkinoilta vuosia sitten. Pohjana olen käyttänyt mm. vanhaa kakkuvuokaa ja metalliset kupit sopivat tarkoitukseen loistavasti. Jos on supernäppärä, voisi pohjaksi tehdä pajukorin!

Kaikon lahjapaperista tehdyt paperitähdet ovat Musumen huoneen ainoa varsinainen joulukoriste. En halua laittaa leikkihuoneeseen koristeita, koska tyttö viettää siellä myös lyhyitä aikoja itsekseen, enkä halua sinne mitään rikkoutuvaa muutenkaan.

Kierrätyskankaasta eli vanhasta pöytäliinasta ompelin käsin tämän valkoisen “aasin”. Tai voi se olla lammaskin 😅 Kaavat piirsin itse, jalat kiinni napeilla ja täytteeksi vanua. Tää sopii mun mielestä loistavasti lastenhuoneeseen joulukoristeeksi, meillä se majailee kuusen alla. Ehkäisee muuten hyvin kuusenkoristeiden hiplailua, kun kuusen alla on pehmoja!

Nämä kierrätyskankaasta ommellut kirjaimet vaativat kääntämisvaiheessa hieman näppäryyttä. Olen ommellut nämä käsin mutta olisi varmaan aika paljon helpompaa jos olisi saumuri tai kunnon ompelukone. Sain tästä nyt idean, että vitsi olisi makeeta jos olisi kaikki aakkoset kankaisena, pitäisiköhän alkaa askartelemaan lisää.. ?

Tämä on entinen valokuvakehys, jonka taustalevy hajosi. Maalasin mäntyiset puuosat valkoiseksi ja teksti valkoisella maalikynällä! Tämä kehys oli myös ovikoristeena meidän häissä, jos joku muistaa? Näistä askarteluista tämä on ylivoimaisesti helpoin toteuttaa.

Ehkä tässä olisi vähän inspiraatiota, jos askarteluvimma iskee? Mulla on haaveissa tehdä lisää tähtikoristeita kuuseen, puuhelminauha sekä kranssi.. Katsotaan iskeekö vimma vai ei?

Terveisin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kesäkuisen alkuraskaus

8 joulukuun, 2020