DIY

DIY vappuviiri x5

Parhaimmillaan onnistunut viiri on monivuotinen koriste, joka palvelee vapun lisäksi synttäreillä ja muissa kesäisissä juhlissa. Vanhimmat näistä viireistä ovat neljän vuoden takaa. Viirin tyylin voi helposti määrittää itse; graafista, Marimekkoa, maanläheistä, romanttista, hempeää pastillia, kirkkaita värejä… Kaikki on mahdollista!

Paperiset viirit on verrattain helppo toteuttaa erilaisista värikkäistä papereista. Voit käyttää lapsen maalauksia tai antaa hänen piirtää pahveihin. Tässä on käytetty sekä kuviollista, että yksiväristä pahvia. Materiaaleiksi riittävät pienetkin pahvin ja kuviopaperin palat, kunhan ne ovat tyyliltään samantyylisiä. Upean Copper Bambi-viirinauhan sain pr-lahjaksi Kaikon synttärijuhlista. Se on meillä kestokoristeena leikkihuoneen seinällä.

Mulla sattui olemaan tällaisia valmiiksi muotoiltuja viiripohjia. Lisäksi tarvittiin vain puuvillalankaa, sakset, liimaa ja tolkuttoman pitkä loppusiivous taaperon kanssa kun askarrellaan..

Tekstiileistä tehdyt viirit ovat yleensä monivuotinen koriste, joten värit ja kuosit on valittava tarkoin. Virkattu viiri syntyi esikoisen raskausaikana, oli mukana synnärillä ja valmistui juuri ja juuri yksivuotissynttäreille 😀 Nopea virkkaaja tekaisee tällaisen kuitenkin yhdessä-kahdessa illassa. (psst. pylväät best!)

Kuvittele kankainen viiri esimerkiksi pellavasta toteutettuna, tyyli muuttuisi heti aivan erilaiseksi. Kankainen viiri on ommeltu Ikean tilkuista ja nauhana on sininen kanttinauha. Ensin tehdään kolmiopussit, jotka ommellaan pitkiltä sivuilta nurinpäin yhteen. Viirit käännetään, kiinnitetään kanttinauhaan nuppineuloin ja aloitetaan ompelu. Mitä leveämpää nauha on, sen helpompaa ompelu.

Paksummasta, molemminpuolin samanlaisesta kankaasta voisi tehdä version, jossa reunat on vedetty saumurilla/siksakilla tai jätetty kokonaan huolittelematta. Taas siitä tulisi ihan erilainen ilme, rennon boheemi. Nauhaksi sopisi myös vaikka kaunis pitsi!

Jos innostut askartelemaan viirejä, jaa sun kuva instassa ja tagaa @heininleikit. Ois kiva nähdä teidän vappukoristeluja! ❤️

Terkuin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Minimaailma

2 toukokuun, 2022