Kuulumisia

Joulun kuulumisia

Voi, mitkä joulunpyhät meillä olikaan? Miksi ne menivät tänäkin vuonna niin nopeasti? (Mies on tänään jo töissä, plaah).

Tein joulua ajatellen erinomaisen suunnitelman, jota suosittelen muillekin. Tai oikeastaan kolme ja kerron ne nyt:

  • Koska olimme sopineet menevämme aatoksi anoppilaan ja siellä majailivat myös Tomin siskot, pyysin nöyrästi, että saammeko tuoda lapset JO EDELLISENÄ ILTANA sinne yökylään. Ja saimme luvan! Tämä tarkoitti elintärkeää parisuhdeiltaa meille rankan syksyn ryydyttämille vanhemmille. Suunnittelimme treffit huolellisesti. Minä pääsin ensin kuntosalille yksin. Sitten mies vei ensin lapset Mummilaan, tuli hakemaan minut ja menimme ulos syömään. SITTEN menin imettämään vauvan ja mies laittoi hänet nukkumaan. Sanoimme heipat esikoiselle ja jatkoimme treffejä, menimme nimittäin vielä Tykkimäen saunalle. Saunan jälkeen uni maistui mutta voi, suunnitelma ei sujunut aamuun asti täydellisenä, sillä heräsin itse viideltä siitä huolimatta, että lapset olivat hyvässä hoidossa. Vauvan ensimmäinen yökyläily oli sujunut ihan ok, hän oli ynähdellyt puolen viiden maissa mutta nukahtanut itse ja sitten herännyt puoli kuusi. Tädit ja mummi tekivät vuoronvaihdon vauvan hoidossa.
  • Toinen loistava suunnitelma, jolla ehkäisin joulustressiä oli niin nerokas, kuin että menemme joka vuosi anoppilaan tai meidän porukoille syömään. MUTTA olin vielä ennakoinut mahdollisen vatsataudin/muun täydellisen katastrofin, joka estäisi meidän pääsyn valmiiseen pöytään tekemällä aaton aatolle kauppakassitilauksen! Näin vältimme (ainakin jos kaikki tuotteet olisivat tulleet tilauksessa) kaupassa käymisen perjantaina. Tilauksessa oli aamupalatarpeet, yksi porkkanalaatikko, bataattia ja salaattiainekset, sekä paljon paljon herkkuja, jos vaikka makaisimme norossa vessan lattialla emmekä jaksaisi kokata mitään. P.s. tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.
  • Kolmannen vinkin bongasin sekasorroton tililtä somesta. Tein siis tähän kauppakassitilaukseen tärkeän lisäyksen. Tilasin Nacho-pelti-ainekset valmiiksi Tapaninpäivää varten. Mulle on tärkeää jouluna myös se, että saamme olla ihan vaan kotona ja monesti sisarukset ovat kokoontuneet tapanina meille. Joten, kun jouluruoka alkoi tympiä, oli valmiit tex mexit hetkessä valmiit. Jos vain creme fraiche olisi muistunut mieleen tilausta tehdessä, suunnitelma olisi ollut täydellinen.

Joulukuu kohteli meitä kaiken kaikkiaan hyvin, vaikka sairasteluilta emme säästyneet edes jouluna. Vauvalle nousi jälleen joulun päivinä kuume ja hän oli jonkin verran itkuinen joulunalusviikolla. Olemme olleet molemmat todella väsyneitä miehen kanssa, hänellä on ollut paineita töissä ja minulla univaikeuksia. Yhteinen ilta tuli siis todella tarpeeseen ja olen iloinen, että teimme sen, vaikka jännittikin laittaa vauva ensimmäistä kertaa yökylään.

Mimmi kertoi, että hänelle jäi joulusta eniten mieleen temppurata aattoaamuna tätien kanssa. Toisena tärkeänä asiana hän kertoi pikku-leluilla leikkimisen Mammin kanssa. Voi ihana perheeni, kiitos, että saan viettää joulun kanssanne!

“Pikkarit”, Mimmi vastasi, kun kysyin, mikä oli hänen suosikkijoululahjansa. Mitä muita lahjoja sait? “En tiie.” “Nuken!” “Tontun. Tonttu Toljanterin”. Tytöt saivat molemmat todella paljon lahjoja. Ihan liikaa mielestäni. Avasimme lahjoja vielä joulupäivänäkin Mammin ja Papan luona. Lahjojen avaaminen jäi Mimmille mieleen sekä “lahjoista nauttiminen” eli ymmärsin tämän niillä leikkimisenä. Connetix-magneeteista hän kommentoi, että “näitä mä olin pukilta toivonut!!!!”(toisin sanoen, kun hän ei keksinyt mitään lahjatoiveita ja olin jo ostanut magneetit niin muilutin tämän idean hänelle). Eniten tytöt ovat leikkineet legoilla ja magneeteilla sekä saamillaan Rubens barn-nukeilla. Ollaan myös pelattu Three Little Piggies-peliä (smartgames), jonka voitin arvonnasta. Joulupäivänä pelasimme Kanaset-peliä, jonka kruunaamaton mestari olen. En muista, että olisin koskaan hävinnyt Kanaset-pelissä 😀

Mimmi kokosi ensimmäisen lego-rakennelmansa ohjeiden mukaan Tommi-sedän kanssa. Tämä tosin oli siskon lahja mutta koska se sattui olemaan Frozen-linna, hän ikään kuin vaivihkaa omi sen omakseen. Frozen on nyt kova juttu, vaikka vieläkään Mimmi ei ole sitä nähnyt. Näytimme kuitenkin useampia Frozen-lauluja hänelle ja niihin perustuvat hänen Frozen laulunsa ja esityksensä. Meillä oli viime vuonna kirja kirjastosta lainassa, joten Olof, Elsa ja Anna ovat olleet hänelle tuttuja aiemminkin. Frozen-mekko on nyt kolmatta päivää päällä, taisi olla mieleinen.

Vadelmajuustokakku oli Mimmin suosikkiherkku. Jouluruuat olivat tosi hyviä, kuten aina. Mun suosikkeja oli tietenkin porkkala, lohi ja rosolli sekä mun tekemä lämmin bataatti-linssisalaatti. Aattona tein päärynä-aurajuustosalaatin. Siskon ruusukaalit olivat tänäkin vuonna tosi suosittuja. Sain lahjaksi gluteenitonta liitulakua ja Porvoon lakua ja Toffifeeta. Niitä mussuttelin antaumuksellisesti. Marika teki niin jumalaista pullaa, että meinasin kuolla, kun sain sitä makunystyröilleni.

Mun yksi suosikkihetkistäni oli, että vauva oppi jouluna kävelemään ensimmäisiä askeleitaan. Ensimmäinen kerta meni multa ohi, koska vauva oli äitini kanssa. Näin kuitenkin toisen ja kolmannenkin kerran ja se saatiin jopa videolle. Kuvassa hän kävelee kohti joulukuusta. Hän on ollut söpö, reipas ja ihana oma itsensä. Oudosta kuumeilusta huolimatta hänellä ei ole ollut muita oireita, ruoka on maistunut ihan hyvin ja on saanut nukuttua. Esikoinen kipuilee tätä siskonsa kävelykykyä jonkin verran, että onko vauva nyt iso vai pieni, saako häntä nyt töniä, jos hän kerran kävelee?

Kävimme tänään luistelemassa, se oli ihana hetki. Mimmi jaksoi mennä jäälle kolme kertaa, joka kerta hän kaatui vähemmän ja vähemmän (mutta silti usein). Tänään ei ole mitään suunnitelmia. Eikä huomennakaan. Ja se on ihan kiva niin. Ehkä menemme uudestaan luistelemaan, ehkä menemme pulkkamäkeen.

terkuin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Joulun asuja vai joulu-Nasuja?

23 joulukuun, 2022

Uudenvuoden lupaus

30 joulukuun, 2022