Kuulumisia / Vanhemmuus

Kirje neljävuotiaalle

Hei rakas! Täytät tänään neljä vuotta. Se tuntuu uskomattomalta. Uskomattomalta siksi, että olemme “seurustelleet” ja tunteneet jo neljä vuotta. Samalla tuntuu hämmentävältä, että edelleen tutustun sinuun ja opettelen sinua.

Eilen juhlimme synttäreitäni ja sinulla oli käymässä myös päiväkotiryhmäsi kavereita. Leikit kavereiden kanssa hienosti mutta suutuit, kun merenneito tarroja oli vain kolme, kaverit saivat valita ensin ja sinä jäit ilman. Suuttuessasi ryntäsit huoneeseeni palasit kuitenkin pian takaisin leikkeihin. Kaveri antoi sinulle merenneitotarrat ja vaihtoi ne haikaloihin. Ilostuit ja halasit kaveria.

Sait merenneitosynttärit, joita olit toivonut. Isovanhemmat kävivät ja sekä tietysti luottonaiset Laura ja Ankku. Sait ihania lahjoja kaikilta.

Rakastat leikkimistä. Oikeasti rakastat mitä vaan, mitä teemme yhdessä mutta leikkiminen, esiintyminen ja kirjojen lukeminen ovat intohimosi. Rakastat tarinoita ja jaksaisit kuunnella niitä loputtomiin. Olemme saaneet maistiaisia kyselyiästä, luulen, että lisää on tulossa.

Sait lahjaksi nukkekodin hiirillesi ja pupuillesi. Olit siitä haltioissasi. Juoksit kiittämään ja palasit välittömästi takaisin leikkeihin. Hiiret järjestivät juhlat ja pikkusisko pääsi isosiskon pyörään kyytiin.

Pikkusiskollesi olet nykyään hellä ja rakastava. Sanot monta kertaa päivässä, että rakastat Lyyliä. Halit ja haluat pitää toisesta huolta. Leikitte paljon yhdessä, Lyyli ihailee sinua loputtomasti.

Olen voimakastahtoinen mutta myös joustava ja sopeutuva. Nelospallo poksahti eilen, kun potkit sitä. Itkit ja pyysit minulta vuolaasti anteeksi, vaikka en ollut sinulle lainkaan vihainen mutta taisit olla vihainen itsellesi. Toivon, ettet olisi itsellesi niin ankara, ettet tavoittelisi liiaksi täydellisyyttä. Osaat niin paljon enemmän, kun olet rento ja luotat itseesi. Olet kehittynyt niin hurjasti tunnetaidoissa ja lelujen jakamisessa. Olet ihanaa seuraa, laulat kauniisti ja huomaat kaikkea kaunista ympärilläsi. Se on taito, jonka toivoisin säilyvän.

Rakkaudella, äiti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *