Kuulumisia

Rakastan kotimaanmatkailua – kesä 2022

Partakoski, Savitaipale

Tämä kesä on ollut ihan villi! Olemme ehtineet tehdä monenlaista mutta silti tuntuu, että paljon jäi kokemattakin. Syytän tästä villistä halusta elää ja tehdä vain yhtä asiaa – olemme eläneet lasten kanssa pandemia-arkea jo niin, niin kauan. Halusin ehdottomasti ottaa kesästä kaiken irti varsinkin siksi, että Mimmi jatkaa pian varhaiskasvatuksessa ja on siellä useita päiviä viikossa.

Sen lisäksi, että vietimme aikaa kesäpaikassamme eli siis “maalla”, kuten mulla on tapana sanoa, vietimme paljon aikaa kotimaan matkailun parissa. Meillä ei ole asuntovaunua (olisipa!) joten hyödynsimme paljon tuttavien majoituksia, yövyimme kaksi kertaa hotellissa ja teimme päiväretkiä lähikaupunkeihin. En käsitä, miten emme tänä kesänä “ehtineet” Porvooseen emmekä Lappeenrantaan??? Molemmat ovat niin ihania kesäkaupunkeja ihan tässä lähellä mutta olen muistutellut itselleni, että kaikkea ei tarvitse tehdä joka kesä. Tämän tekstin pointti on myös, että aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Omasta kotikaupungista tai viimeistään naapurikaupungista voi löytyä vaikka mitä elämyksiä!

Teimme ihanan kesäretken Tampereelle äitini kanssa. Olimme suunnitelleet retkeä jo hyvissä ajoin ja varasimme huoneen Sokos hotel Villasta. Hyödynsimme hotelli Tornin leikkipaikkaa ja näköaloja (nämä kaksi hotellia ovat yhteydessä toisiinsa mutta hah, Villa on huomattavasti halvempi!) Menimme tällä kertaa junalla, koska A ekologisempi B en tykkää ajaa Tampereella C vauvan kanssa pitkät ajomatkat ovat aina, noh, epävarmoja. Tampereen kohokohtia oli sukulaisten tapaamisen lisäksi Muumimuseo, Tallipihan vintage-päivät ja Mimmin mielestä koko reissun hienon juttu: Pikku Kakkosen puiston kuravelli.

Miehen loma on tänä vuonna kahdessa osassa. Ensimmäisellä niistä vierailimme perinteisesti Pekan mökillä. Ah, mitä muistoja näihin reissuihin liittyykään! Olen onnellinen, että olemme edelleen kahden muksunkin kanssa tervetulleita vierailulle. Kävimme Lintsillä sukulaisten kanssa. Mimmi kävi ilmaislaitteissa mutta koko reissun kohokohta oli hänelle.. pehmis. Siitä puhuttiin ja pitkään. Savitaipaleen Sapassiviikon tilavierailu sen sijaan on ollut Mimmin puheissa koko kesän ja sitä on muisteltu hartaasti. Itsellekin se oli yksi niistä kesän kultaisista hetkistä.

Olimme telttaretkellä Lepänkannon lahdessa Mimmin kummitädin ja koko perheen voimin. Telttailu puolivuotiaan vauvan kanssa oli yllättävän helppoa. Telttaretki oli itseasiassa molempien tyttöjen ensimmäinen mutta ei varmasti viimeinen. Lämpimällä ilmalla telttailu oli tosi mukavaa. Haastavinta oli, että Mimmi yritti hyvin usein “auttaa” esim. “Äiti minä keräsin tällaisia tikkuja maasta!” “Kiitos kulta, mutta ne ovat teltan tapit, jotka pitivät sen teltan paikallaan..”.

Oltiin sitä välillä kaupungissakin! Kävimme ainakin liikennepuistossa, Aqua Parkissa, pyöräretkillä mm. Tykkimäessä ja näimme hartaasti odotetun Bambipakun Keskuspuistossa. Kaupungissa on omat puolensa, on retket jätskiautolle ja puistoihin mutta ilmalämpöpumpun puutteessa eläminen on Kouvolassa (Suomen KUUMIN kaupunki) sietämätöntä. Omalla paikkakunnallakin riittäisi tekemistä kyllä kivasti mutta jotenkin näiden poikkeusvuosien jälkeen oli upeaa käydä pienillä pyrähdyksillä muuallakin.

Eläimiä pääsimme paikailemaan tänä kesänä monta kertaa. Kummitädit halusivat viedä tytöt vielä katsomaan eksoottisia eläimiä oikein Korkeasaareenkin. Mun suosikkeja olivat (aina ja ikuisesti) preerikot, joiden toilailuja jaksaisin katsoa vaikka kuinka kauan. Toinen lumoava otus oli saukko, koska hei, miten virtaviivainen voi nisäkäs ollakaan? Kävimme Kotkassa kaksi kertaa. Minä olin elämäni ensimmäistä kertaa Meripäivillä. Teimme myös päiväretken ystävien kanssa Katariinan Meripuistoon ja samalla retkellä kävimme myös Maretariumissa (sielläkin olin ekaa kertaa!)

Äidin omat retket ovat myös tärkeitä! Mulle niistä tärkeimmät olivat tänä kesänä Ed Sheeranin konsertti sekä Mammaliigan perinteinen(!) mökkireissu Marin mökille. Ilta, josta on kyllä kuvamateriaalia mutta ei sellaista, jota voisi jakaa perheblogiin. Mun henkilökohtainen unelmani myös toteutui, kun pääsimme nyt elokuun lopussa käymään lomamatkalla Kolilla. Matkalla saimme nauttia uimisesta ystävän mökillä ja sitten vielä kaksi yötä hotellissa.. voiko parempaa ollakaan? Sokos hotel Kolissa ei ihastuttanut pelkästään sveitsiläisen luksushotellin tunnelma – en ole missään ikinä kokenut, että lapset ovat niin tervetulleita ja henkilökunta niin aidon “pohjoiskarjalaisen” iloisia.

Note to self: Ensi kesälle lisää kansallispuistoja! Kolista ja telttaretkestä haluaisin myös kirjoittaa omat tarinat.. pitäkää peukkuja, että muistan ja ehdin!

Ja silti, kaiken tämän jälkeen, Mimmin suosikkihetkiä ovat olleet nämä hetket. Ystävien kanssa tehdyt uimaretket ja kaikenlainen nujuaminen. Kiitos teille ystävät, jotka lähdette näille retkille, niistä syntyy parhaat kesämuistot. Mikä oli teidän kesän kohokohta?

terkuin, Heini

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tanssia, lisää tanssia!

3 syyskuun, 2022