Lastenvaatteet

Mitä taaperolle päälle pakkasella ja välikautena?

Yhteistyössä Johanna K. Design kanssa

Olen julistanut näiden merinovillatuotteiden ilosanomaa jo pidempään kaikille, jotka vain jaksavat kuunnella. Olen ollut Johanna K:n fani siitä asti, kun pari vuotta sitten kirjoitin tämän välikausijutun, joka keikkuu edelleen sitkeästi suosituimpien tekstien joukossa. Kirjoitin myös jutun siitä, mitä puetaan välikausihaalarin alle.

Mimmi käytti taaperoikäisenä Johannan omppuhaalaria päiväkodissa ja saimme palautetta, että se on ihanan helppo pukea (suora vetskari) ja pitää lapsen hyvin lämpimänä. Oma kokemukseni on, että kun keskivartalo on hyvin lämmitetty, myös jalat ja kädet pysyvät helpommin lämpöisinä. Hyvä villavaate on siis kuin hyvä kosteusvoide meikissä: ulkohaalarissa ei ole väliä, jos pohja ei ole kunnossa.

Mimmi sai tällä kertaa mäyrähaalarin ja menemme omalle kuvausretkelle hänen kanssaan myöhemmin keväällä. Kirsikkahaalari herätti sen verran kateutta, että lupasin tilata hänelle saman kuosin villahousut! ONHAN TÄMÄ NYT HERKKU! Ja voi että, tätä saa tilattua myös aikuisten koossa haalarina ja villahousuina. Löytyy kauluria, housuja, takkia.. Olen ainakin itse aivan rakastunut siitä hetkestä, kun tämän näin. Ensi talveksi ajattelin tilata Lyylille myös sienihaalarin päiväkotia varten.

Näissä kuvissa tykkään monesta asiasta: lumi, talvi, luonto, värit. Sekä tietysti se, että Lyyli istuu pulkassa vanhan lampaantaljan päällä. Talja on eräältä lammastilalta minun lapsuudestani. Se jotenkin korostaa sitä kiertokulkua, jota villakin edustaa. Villa tuo yhteyden luontoon ja entistä kiitollisempana ajattelen sitä lammasta, jonka villa lämmittää minun lastani kylmän keskellä. Kaikki villan tuotanto ei ole ongelmatonta, siksi on hyvä muistaa varmistaa villan alkuperä ja tuotanto-olosuhteet. Näiden merinovillatuotteiden villa on mulesing-vapaata luomulaatuista villaa.

Välihaalarin lisäksi suosin haalareita, jotka pitävät mahdollisimman hyvin vettä. Kuorihaalari keväällä, toppahaalari talvella (rattaissa käytän untuvahaalaria) ja keväällä, kun on vielä lunta, paras yhdistelmä on villahaalari ja softshell-puku. Hanskoissa paras materiaali hanskan sisällä on villa. Välikausihanskoissa suosin ensisijaisesti hanskaa, jossa taapero saa hyvän otteen vaikkapa kepistä. Kengissä mun suosikit ovat olleet ihan vain kumisaappaat ja Froddon nahkaiset välikausikengät, talvikengissä meillä ollut käytössä Tepsut, Kuomat ja Affenzahnin kengät.

Kolme syytä, miksi villahaalari kannattaa ostaa juuri nyt:

Ostat luomua, uusiutuvaa kuitua, jonka voi kierrättää vaatteen tullessa elinkaarensa päähän. Villan ominaisuudet ovat ihanat paitsi talvella, myös keväällä ja syksyllä, joskus jopa juhannuksena 🙂

Tiedättekö, kun jotkut sanovat, että merinovilla ei kutita ja sitten SE KUTITTAAKIN. Aika ärsyttävää, vai mitä. Mutta tiedättekö mitä, tämä neulostyyli tekee villavaatteesta sellaisen, että se ei OIKEASTI kutita. Minä lupaan tämän. Uskallan suositella tätä kaikille tuntoherkille hyvällä omalla tunnolla.

Ostat työtä Suomeen. Jos jokainen ostaisi enemmän suomalaista työtä, väitän, että tämä kansa saataisiin pian taas jaloilleen. Jokainen tietää, miten tärkeää on tukea pienyrittäjiä täällä kotimaassa. Lisäksi Johanna lupasi alekoodin lukijoille: koodi HEINI15 saat -15% tilauksen loppusummasta maaliskuun 2023 loppuun saakka. Osassa tuotteista taisi olla jo valmiiksi -30% ale, joten kannattaa mennä suoraan verkkokauppaan.

terkuin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mistä tunnet sä ystävän?

14 helmikuun, 2023

Lapsuuden unelma totena

22 helmikuun, 2023