Lastenvaatteet / Vauvajuttuja

Vauvan keväinen vaatekaappi

Huomasin vauvan vaatteita viikatessani, että ei hyvänen aika, miten hempeää tämä värimaailma onkaan! Siitä tuli inspiraatio kuvata tämän hetken suosikki-asuja. En valitettavasti jaksanut hienostella silitysraudan kanssa, joten tässä meidän käyttövaatekaappi!

Pikku-Lyylillä on käytössään tällä hetkellä oikeastaan kaksi eri vaatekokoa. Syynä on se, että hän on joihinkin vaatemerkkeihin liian leveä ja toisaalta se, että vauvan vaatteissa on käytössä usein tuplakoot. Joidenkin vaatemerkkien tuplakoot ja mallistot vastaavat tuplakoon isompaa, toiset pienempää. Oikeankokoiset vaatteet siis löytyvät vain sovittamalla. Ihan kaikkia vaatteita ei tähän tullut kuvattua (pyykissäkö lienevät?) mutta ne olivatkin tummempaa väritystä, joten se ei tähän juttuun olisi sopinutkaan.

Metsolan vaatteet ovat kirineet hyväksi kakkoseksi (vai jaetuksi ykköseksi?) Kaikon kanssa. Nämä pupukuosit ovat löytyneet käytettyinä (kiitos anoppi!!!) ja muut ovat Mimmin vanhoja second hand-vaatteita (kiitos ystävät ja sukulaiset!) Entisenä pinkin VIHAAJANA olen tosiaan yllättänyt viime vuosina tällaisten hempeiden sävyjen ääreltä. Tykkään eniten kuitenkin sellaisesta blush-sävystä, hot pink ei edelleenkään kiehdo yhtään.

Tykkään kovasti Kaikon vanhemmista kuoseista ja mielestäni viime kevään malliston kuosit olivat aivan ihania! Harmittaa, etten niitä silloin ostanut mutta odotan ja luotan, että niitä alkaa pian tulla kirpparilla vastaan. Nämä vanhemmat Kaikot olen ostanut käytettynä, Metsolan romperin alesta. Keväällä on kivaa pukeutua kukkiin!

Meillä koko 62/68 on ollut molemmilla tytöillä käytössä 2kk alkaen aina sinne puoleen vuoteen saakka. Lyyli kasvaa kuitenkin niin merkittävää vauhtia, että nuo 62 vaatteet uhkaavat jäädä jo nyt pieneksi kolmen kuukauden tienoilla. Niitäpä meillä ei kovin montaa ollutkaan. Lindexin kietaisu-ribbibodyt ovat kokoa 62, mutta niissä on ihan mielettömän hyvä tuplanepparisysteemi ja muutenkin voin suositella niitä lämpimästi. Alaosissa löytyy paljon merinovillaa, sillä vaikka “kevät tulee” niin hitsi, siellä on välillä kylmä! Tänään ainakin jouduin nöyrtymään ja hakemaan vaatehuoneesta uudestaan untuvatakin käyttöön. Villalla ja untuvalla ei voi keväälläkään mennä pieleen! Pingviini-body on minulle super-rakas esikoisen vauva-ajalta.

Vaaleat värit kiehtovat keväällä ja tykkään itsekin käyttää enemmän vaaleapohjaisia vaatteita keväällä ja kesällä. En pelkää tahroja, sillä vaatteet ovat elämistä varten. Ostin nyt sappisaippuan kaveriksi kokeiluun Serton tahrasoodan, josko siitä olisi apua tahranpoistossa. Rusehtavat pöksyt ovat kotimaisen Poiun, muut esikoisen second hand-vaatteita. Sulkabody oli hänellä päällä puolivuotiskuvauksessa! Koko 68 on tosiaan juuri nyt vielä vähän reilu mutta housujen kanssa oikein sopiva.

Mulla on juuri kirpputoripöytä, johon laitan (itku kurkussa) pieniä vaatteita myyntiin. Olen kuitenkin lahjoittanut myös paljon vaatteita hyväntekeväisyyteen. Esikoisen vaatteita päätyi sukulaisten kautta tansanialaiseen ensi- ja turvakotiin ja olen vienyt myös paljon käyttövaatetta Goodwillin hyväntekeväisyyskirpparille sekä paikalliseen Fidaan. Vaikka olen säästänyt paljon esikoisen vaatteita, ajattelen nyt, että vaatteet on tarkoitettu käytettäviksi ja olisin hyvin voinut vaikka lainata niitä kavereille.

Yksi asia, johon olen ihastunut on pellava. Pellavaromper ja -bloomersit (tämä lastenvaatesanasto ällistyttää mua aina vaan) toimivat vähän niin kuin juhla-asuina mutta myös arjessa hienostelu-asuina. Lyyli on kuin Myrskyluodon Maijasta nuo päällään! Pellava kiinnostaa erityisesti kesällä ja toivon, että jos touko-kesäkuusta tulee yhtä kuuma kuin viime vuonna, nämä menevät vielä silloin. Nautin nyt näistä vaaleista ja haaleista sävyistä vielä kun voin ennen kiinteiden aloittamista.

Tässä taisikin olla melkein kaikki vauvan vaatteet yhtä mekkoa, Leijonat-jääkiekkobodya ja joitain pyykissä ja hoitokassissa olevia varavaatteita lukuunottamatta. Näillä olemme pärjänneet erittäin hyvin, laskin, että tässä on 16 asua (okei, joku body taisi olla kaksi kertaa) joten ei haittaa ollenkaan, jos tulee eritevahinkoja pitkin päivää. Lyyli ei ole onneksi mikään kova pulauttelemaan mutta sarjakakkaajan vikaa on, joten niiden vuoksi vaatteet menevät välillä vaihtoon. Saattaapa olla niinkin, että olen kerran, jos toisenkin itse sotkenut vauvan vaatteet (mm. hankaamalla naamaani hänen masuunsa sen kerran, kun olin laittanut meikkivoidetta ja syömällä vauva sylissä).

Mikä asu oli sun suosikki?

terveisin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tammikuisen synnytyskertomus

24 maaliskuun, 2022