Leikkivinkit / Lelusuositukset

Loruja kesään!

Kaupallinen yhteistyö Loruisa kanssa

Meidän äitillä oli lorupussi. Se oli jämäkankaasta tehty liila/ruudullinen pussi, jossa naru pussin suulla ja sisällä oli lorukortteja. Niitä katseltiin kotona muuten vain mutta synttäreillä äiti veti lorupussia ohjelmana kavereilleni.

Musta on ihanaa löytää pienyrityksiä, joilla on vahva oma ääni ja tarinat kerrottavanaan. Loruisa on ehdottomasti sellainen. Loruisan verkkokaupasta löytyy edullisia materiaaleja mihin tahansa varhaiskasvatusryhmään, iltapäiväkerhoon, perhepäivähoitajalle tai kotiin omaksi iloksi.

En keksi sellaista aihealuetta, josta Loruisalla ei olisi lorukortteja: on dinosauruksia, eläimiä, kulkuneuvoja, jokaiselle jotakin. Aiheista näkee, että tekijä on varhaiskasvatuksen ammattilainen ja tietää, mikä lapsia kiinnostaa.

Valitsin isosta valikoimasta opettavaiset hyönteiskortit, joiden kanssa tutkimme pihapiirin hyönteisiä. Löysimmekin perhosia, sudenkorentoja, leppäkerttuja, kuoriaisia ja muurahaisia. Tytöt rauhoittuivat heti kuuntelemaan hyönteislorukortteja ja kuvat kiinnostivat kovasti. Molemmat halusivat suosikkinsa luettavan uudelleen. Lorukortit sopivat loistavasti lapsille, jotka eivät jaksa lukea kirjoja minuuttia kauempaa – lorupussi tarjoaa toiminnallisen ja nopean tavan lukea ja kuunnella.

Tahtotaaperon kanssa olemme käyttäneet erityisesti päiväjärjestys ja iltatoimet kortteja, jotka pelastavat niinä päivinä, kun hampaidenpesu “ei huvita” tai kenkä puristaa. Lorukortit kuuluvat jokaisen varhaiskasvatuksen ammattilaisen työkalupakkiin ja ovat täydellisiä esim. odotteluhetkiin vaikka pukemistilanteissa. Useimmin käytetyt runot jäävät lapsen omaankin varastoon ja onko suloisempaa kuin kuulla lapsen lausuvan vaikka tuttua käsienpesu-lorua itsekseen?

Esikoisen kanssa taas ollaan käytetty kaksin suujumppakortteja äänteiden oppimisen helpottamiseksi. Suujumpan avulla suuan alueen hahmottaminen helpottuu täsmäharjoittelua varten. Meillä esikoisella on haussa muutamia äänteitä ja kaikki materiaalit harjoitteluun on pelkkää plussaa.

Arvostan Loruisan korttien käsintehtyä ilmettä, värien käyttöä ja aitoutta tänä tekoälyn ja digitaalisuuden täyttämänä aikana. On tärkeää, että lapset näkevät käsintehtyä kynänjälkeä ja tiettyä “epätäydellisyyttä” pelkkien digitaalisten kuvien ohella. Uskon, että se innostaa tekemään myös omia tuotoksia. Kortteja voi tulostaa kotona tai ostaa valmiita lorukortteja. Arvostan valmiiden materiaalien helppoutta.

Uniikki tuote Loruisassa ovat myös erilaiset tehtäväpaketit, joita voisin suositella erityisesti perhepäivähoitajille ja kaikille kesäloman ryydyttämille vanhemmille. Näistä lapset innostuivat kovasti ja molemmat halusivat heti omat värityskuvat ja tehtävät itselleen.

Lorukortit on ihana lahjaidea kelle vaan. Vinkkinä, että nämä sopivat myös loistavasti vanhustyöhön ja muistisairaiden kanssa työskentelyyn. Erilaisia toiminnanohjauskortteja on mukavasti. Löytyypä sieltä jopa joulukalenteri! Itse ajattelin viedä näitä muistamisina varhaiskasvatuksen aikuisille!

Tästä pääset vielä verkkokauppaan tutkimaan erilaisia paketteja, mitä on tarjolla. Suosittelen lämpimästi!

terkuin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pajumaja lapsille DIY

17 toukokuun, 2024

Kirje 5-vuotiaalle

17 heinäkuun, 2024