Leikkivinkit / Lelusuositukset

4x modernit “paperinuket”

Kesä on kauneimmillaan enkä millään malttaisi pysähtyä blogin äärelle. Ideoita ja ajatuksia piisaa tietenkin, mutta kuka jaksaa istua koneen ääressä, kun ulkona on niin… kukkeaa!

Rakastan sitä, että ulos EI tarvitse pukea vaatteita, sillä vauvan syntymisen jälkeen taapero heittäytyy usein vauvaksi ja haluaisi, että hänetkin puetaan. Pukemispelit voivat olla opettavaisia, jos lapsella on haasteita pukemisessa tai oman kehonkuvan hahmottamisessa. Pukeutumiseen voidaan leikissä luoda positiivisempia mielikuvia ja miettiä vaikka, missä järjestyksessä kannattaa pukea. Voidaan miettiä sään mukaista varustusta ja tietysti hassutella!

On pitänyt monta kertaa esitellä teille kiva leikki, jota olisin itse rakastanut lapsena. Perin äidiltäni aikoinaan hänen vanhat paperinukkensa 60- ja 70-luvuilta. Leikin niillä todella paljon, vaihtelin vaatteita ja keksin tarinoita. Nuket olivat muodiltaan enemmänkin 50-luvun tyylisiä, kuvitelkaa sellainen 50-luvun naistenlehti mainoksineen ja rakastin niitä vaatteita! Mimmillä ei ole paperinukkeja mutta vähän jotain vastaavaa. Tiedän myös, että vanhemmat lapset (jotkut aikuisetkin) tykkäävät mobiilissa pelata erilaisia pukemis- ja muoti-pelejä.

Kirpparilta 1€

Tämä puinen palapeli on ollut Mimmillä käytössä 1-vuotiaasta alkaa. Erilaisia päitä ja vaatteita on aika rajattu määrä mutta silti hän viihtyy sen parissa pitkään. Usein hän tekee “äidin” tai itsensä, joskus myös isin 🙂 Palapeliä voi pelata siten, että vuodenajan vaatteet pitää osata yhdistää toisiinsa kuten myös seuraavassa pukemisileikissä.

Saatu lahjaksi naapurin tytöltä

Tässä on vielä enemmän sellaista paperinukke-henkeä ja nämä lapset jotenkin muistuttavat mua niistä mun lapsuuden paperinukeista.

Mimmin 2-lahja

Tässä prinsessa versiossa on sellainen kiva ominaisuus, että kuvia voi tehdä myös mallikuvien mukaan. Magneettikirja on helppo ottaa reissuunkin mukaan mutta itse en tykkää kaivella magneetteja penkkien raoista. Matkaleluina meillä on leluja, jotka saavat hävitä ja ei joilla ei ole ehjää kokonaisuutta.

saatu lahjaksi yläkerran naapurilta <3

Tämä viimeinen on ehkä mun henk. koht. suosikki!! Rakastan sitä, että kaikki vaatteet käyvät ns. kaikille ja siitä, että vaihtokuvina mm. hieman erilaisiakin iho värejä. Ja näitä vaatteita on tosi paljon! Tykkään siitä, että prinsessahameen voi yhdistää jalkapallopaitaan ja karjapaimen-hattuun. Tämä ääressä olemme itse asiassa viihtyneet koko perhe.. Miksei tällaisia settejä ole myös poikalapsien kuvilla, niihin voisi olla helpompi pojiksi itsensä mieltävien samaistua!

Onks sulle paperinuket tuttuja ja mikä näistä olisi sun suosikki?

Terveisin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *