Leikkivinkit / Lelusuositukset

Mistä ja mitä leluja kannattaa ostaa?

Mitä leluja kannattaa ostaa? Ja mistä oot noi hommannut? Näitä multa kysytään Usein!!

Lääkärilaukku Kids Concept esim. Lastentarvike

Valitettavasti joudun usein vastaamaan, että olen ostanut lelut käytettyinä ja kirppareilta. Mun tän hetken lemppareita taaperon leluista on näissä kuvissa ja nämä menevät loistavasti leikki-ikäiselle ja eskarillekin. Osa näistä on jo ahkerasti käytössä, osa pääsee pukinkonttiin. Esim. lääkärileikki on ollut viime aikoina niin ajankohtaista, että Mimmi saa lisää tarvikkeita leikkiä varten.

Vauva saa “lahjaksi” Sophie la Giraffen Faunin, tutin ja harson, nämä lelut ovat vastasyntyneelle parhaat. Tämä ostettu Lappeenrannan Crocoliinista

Panostan kestäviin leluihin, jotka on helppo pitää puhtaana, jotka kestävät leikkiä, jotka kestävät aikaa ja ovat monikäyttöisiä. Valitsen leluja, jotka tukevat roolileikkiä, kuvitteellista leikkiä, loogis-matemaattista hahmottamista, jotka ovat värikkäitä, materiaaliltaan miellyttäviä ja lasta innostavia. JA joilla tykkään itsekin leikkiä, koska se innostaa lastakin leikkimään!

Alla olen antanut esimerkkejä lelukaupoista, joista olen itse ostanut leluja. Muita mun suosikkilelukauppoja ovat mm. Porvoossa lelukauppa Riimikko ja Jyväskylässä Pieni Kamari, joissa en ole päässyt käymään ihan liian pitkään aikaan. Tue paikallista yritystäsi!

Dinot saatu Playunion

Panostan ehdottomasti mieluummin laatuun kuin määrään. Silti meillä on tietysti tästä “harrastuksestani” johtuen liikaa leluja. Käytän paljon toy rotation-taktiikkaa lelujen vähentämiseksi ja mielenrauhan säilyttämiseksi.

Grimms lelut esim. Iloinen heppu Vantaalla

Connetix tiles on sellainen josta olen haaveillut jo tosi tosi tosi tosi tosi pitkään. Kun kävimme miehen kanssa Iloisessa hepussa, hän toi minulle paketin ja kysyi, ostetaanko tämä Mimmille. Melkein liikutuin; no joo tietty!!!!! Äiti kertoi, että oli juuri tehnyt tilauksen päiväkotiin samasta tuotteesta, niin suosittu se on ollut viiskareiden keskuudessa!

Ostettu Iloinen Heppu

Joka kerta, kun tämä kuularata vilahtaa Instagram-storyssa, saan kyselyitä, mistä se on ostettu ja lukuisia ihasteluja. Eikä syyttä, parempaa “viihdytys”lelua saa hakea. Tää on oikeesti ihana, mutta kuulien kanssa pitää olla tarkkana, etteivät mene ihan pienten suuhun..

Marble tree -rata Lil Decor Finland

Saduilla ja tarinoilla voi harvoin mennä pieleen. Ostin kirjamessuilta jälleen yhden runokirjan, sillä koen, että nimenomaan runoja pitää lukea monta kertaa ja toistojen kautta ne tulevat tärkeiksi. Siksi ostan kotiin mieluummin loruja, ja satukirjat lainaan kirjastosta. Suomalaista kirjallisuutta on myös aina ihanaa tukea.

Ja jälleen muistutan, että kaikkea ei tarvitse ostaa uutena. Nämä löydöt ovat kirpparilta ja Maileg-hahmot maksoivat yhteensä 16€. Posliini astiat ovat kokeneet leikeissä kovia ja osa on hajonnut, toisaalta ne olivat aikoinaan 3€. Scleich-eläinhahmoja olen ostanut noin vitosella.

Mun PITI pysyä kaukana nukkekotileikeistä mutta näitä EN voinut vastustaa….

Vielä viimeinen vinkki: Tutustu lapseesi. Vietä hänen kanssaan aikaa. Katsele minkälaisista leluista hän on kiinnostunut, vai onko ollenkaan. Eiköhän tämä vetää puoleensa musiikki, ehkä liikunta, ehkä käsillä tekeminen. Ehkä touhuilette mieluummin ulkona ja metsässä, ehkä pyöräretkellä.

Leikkisin jouluterveisin,

Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjajoulukalenteri taaperolle

29 marraskuun, 2021

Vauvajuhlat - korjaava kokemus

7 joulukuun, 2021