Yleistä

DIY lorupussi

Lorupussi oli meidän äidin bravuuri ohjelmanumero lastensynttäreillä. Mulle on tärkeää, että Musumen lorupussissa on runoja meidän vanhempien lapsuudesta. Oli kiva, että neuvolasta sai myös tänä vuonna kauniit nalle -runokortit osana Lukulahja lapselle -kampanjaa mutta halusin nimenomaan runot, jotka ovat itselleni tärkeitä, joita jaksan lukea uudestaan ja uudestaan. Valitse siis ehdottomasti lorupussiin omat suosikkisi ja muistele rauhassa lapsuuden runoja. Jos tuntuu, että niitä ei putkahtele, ihan yhtä hyvin voi käyttää lastenlaulujen sanoja.

Korttien tekeminen vie jokusen tovin. Onneksi niitä voi tehdä pikkuhiljaa lisää, valmista EI tarvitse tulla kerralla. Piirtäminen vei eniten aikaa, sen jälkeen kirjoitin mustalla tussilla pahvin toiselle puolelle. Kannattaa käyttää melko paksua pahvia!! Käytin itse akvarellikyniä ja tussia piirtämiseen. Lorupussin kortit kannattaa aina laminoida, myös kontaktimuovi ajaa asian. Laminointikoneen käyttö on helppoa, leikkaaminen sen sijaan vielä aikaa.

Pussin tekeminen on sitten seuraavan illan projekti, onneksi se on kivaa ja helppoa puuhaa. Omani tein vanhasta tyynyliinasta, mikä tahansa kangastilkku käy. Lorupussin saa koristella just niin kun haluaa, se voi olla graafinen, herkkä, kukkaisa, lapsellinen, riemunkirjava tai ihan random! Kotoa löytyy varmasti jonkinlainen valmis kangaspussi tai rasia johon kortit voi laittaa.

Aloitin näiden lorupussin korttien tekemisen joskus vuosia sitten. Idean sain, kun olin lapsenvahtina opiskelukaverini esikoiselle ja muutaman runonkin taisin perheen lorupussista napata mukaan.

.. ja sitten vielä se tärkein: kuka-saa-kuka-saa-lorupussiin-kurkistaa… tillin-tallin-tömpsis!!

Hauskoja lorupussi hetkiä, toivoo Heini

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaikki Kaikoni

28 huhtikuun, 2020