Yleistä

DIY vauvanlelut osa 1

Kuvasta saat päätellä itse, mikä on mun lempikarkkia (jo ala-asteelta saakka). Idea on yksinkertainen, vauvan viihdyttäminen esimerkiksi ruuanlaiton ajan. Mulla on hieno kokoelma tällaisia “vipsuttimia”, jotka ovat hyllyllä vauvan tasolla houkuttimena. Ne on aseteltu siten, että ne ovat ikäänkuin “kiellettyjä”, joten vauvan huomio on taattu. Tässä siis osa yksi, Van Slooten purkki.

Tarvitset tähän jonkinlaisen purkin, jossa on kansi. Kanteen tehdään reikä (itse leikkasin ronskisti keittiösaksilla), välttäen toki kovin teräviä reunoja. Purkkiin pujotetaan silkkiliina, kyseessä voisi olla myös muu pitkä asia, jonka saa vedettyä ulos vaikkapa pitkä kankaan kaistale. Tämä huivi on todella pitkä ja siis ainoa juju tässä on, että vauva vetää huivin ulos. Vanhempi sitten jossain välissä “lataa” purkin uudelleen, eli tunkee huivin takaisin.

No, miksi tämä on hyödyllistä? Kyse on toki puhtaasti viihdykkeestä mutta samalla lapsi harjoittelee voimansäätelyä ja kahden käden yhteistyötä. Toiminto sopii lapselle, joka on oppinut ryömimään/konttaamaan ja istumaan itsenäisesti, toki myös syöttötuolissa tätä voi kokeilla mutta olen lattialeikkien puolesta puhuja.

Lisää samantyylisiä vinkkejä on tulossa lisää pikkuhiljaa, aina kun ehdin niitä näpytellä koneelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Onko kotikaranteenissa tylsää?

25 maaliskuun, 2020