DIY / Leikkivinkit / Lelusuositukset

Syksyistä sieniaskartelua

Kävin ihan muissa asioissa pitkästä aikaa askartelukaupassa. Pitkästä aikaa siksi, että mua ei oikein voi päästää sellaisiin paikkoihin ja toisaalta meillä on ollut niin paljon askartelutarvikkeita jo valmiina kotona (edellä mainitusta syystä johtuen)..

Mimmi maalasi sienet lasten vesiväreillä, joissa on paljon pigmenttiä mutta ovat silti mehiläisvaha-pohjaisia (eli turvallisia, jos menis vaikka väriä suuhun). Musta näistä tuli hienoja ja maalari keskittyi työhönsä täysillä. Veden määrällä voi säädellä värin intensiteettiä.

Lisää koristeita voi tehdä liimaamalla vaikka huovasta tai napeista pilkkuja, lisäämällä kimalletta tai vaikka tekemällä pilkkuja sormiväreillä. Tärkeää on, ettei ala liikaa säätää itse. Anna lapsen tehdä oikeasti sellainen sieni, kun hän haluaa!!

Muista alusta, essu ja vaadi leikin kautta lasta korjaamaan jälkensä. Pensselien pesu on hauska ja olennainen osa prosessia!

Jaan varmaan joka syksy tämän myrkkysieni leikin mutta kun se vaan on klassikko.. eli päätetään salassa, mikä sienistä on myrkkysieni ja sitten toinen laskee, kuinka monta saa kerättyä koriin ennen “myrkkysieni” huudahdusta. Tämä harjoittaa työmuistia, lukumäärien laskemista ja pettymyksen sietoa.

Leikki on päiväkotiryhmien klassikko mutta tämä toimii hyvin myös kahdella leikkijällä. Mulle tulee tästä aina mieleen eräs terapialapsi vuosien takaa, joka toivoi leikkiä aina uudelleen ja uudelleen..

Niin ja sieniä saa ainakin Sinellistä.
Muut sienet Lil decorfinland ja Heidi Valkola design. Jos haluat vielä uniikimpia sieniä, kannattaa katsastaa Joka.galleria!!!

Syysterveisin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Koli lasten kanssa

27 syyskuun, 2022

Sairaskertomuksia

4 lokakuun, 2022