Leikkivinkit / Motoriikka

Vappuleikkejä rennosti

Tässä tekstissä vappuisia liikuntaleikkejä!

🎈Ilmapallotennis harjoittaa silmän ja käden yhteistyötä. Pelaa mailalla tai kädellä. Säännöt saatte itse keksiä mutta tyypillinen leikki on tehdä ennätys pitämällä pallo ilmassa. Toimii myös useammalla pallolla.

🎈Kannattaa ehdottomasti ostaa kestävämpi jätti-ilmapallo, jos löytyy. Ne kestävät jopa terapiakäytössä viikkotolkulla ja sopivat esim. pomputtelun harjoitteluun.

🎈Serpentiinikiipeli. Vapaaehtoinen lapsi tai aikuinen kiedotaan serpentiiniin harjoitellen solmujen tekemistä ja serpentiinin käsittelyä siten, ettei se mene rikki. Kohteen täytyy pysyä ihan paikallaan seisten, kunnes saa luvan “vapautua kahleista”.

🎈Vappupallohippa. Ilmapallot (tai serpentiinihännät) laitetaan housun kauluksesta “hännäksi”. Leikkijät koittavat saada napattua toisen hännästä kiinni.

🎈Vauvoille toimii klassinen “foliopallo sidottuna leluun” -leikki, myös jalkaa voi koittaa, jos vauva siitä tykkää. Taaperon joka-aamuinen suosikki on juosta ympäri keittiötä foliopallon kanssa ja huutaa “Mimmin vappupallo” x 100.

🎈Vappudisco! Parhaat hittibiisit soimaan ja vuosikymmenen parhaat jamit voivat alkaa. Tanssilattian parhaiten pukeutunut palkitaan. Discon lopuksi herkutellaan tietysti munkein 😁

🎈Lopuksi “siivouskilpailu”. Kuka saa ensin kerättyä pussillisen serpentiinia ja muuta krääsää lattialla roskapussiin. 😅

Hauskaa vappua kaikille! Ulkoilkaa ja nauttikaa perheen kesken!

Terveisin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Syömishaasteita osa 1

29 huhtikuun, 2021