Vain äitylijutut

Mitä äiti ja vauva todella toivovat joululahjaksi?

Tässä tekstissä annan kullanarvoisia lahjavinkkejä sille, joka miettii joululahjaa äidille tai vauvalle. Seuraavassa tekstissä, joka ilmestyy torstaina, paljastan myös samalla kaikista YLLÄTTÄVIMMÄT ja HYÖDYLLISIMMÄT VAUVATARVIKKEET vauvavuoden aikana. 😀

Hehkeä odottava äityli vuodelta 2018, sain silloin toivomani sauvasekoittimen sekä nämä kauniit korvikset 😀

Joka vuosi arvostan enemmän ja enemmän aineettomia lahjoja aina siitä lähtien, kun näin Tavarataivas-dokumentti elokuvan. Aineettomia lahjoja ostan myös itse mieluiten, harmi vaan, että usein ne tulevat aika kalliiksi.. Olen ostanut aineettomiksi lahjoiksi mm. brunssilahjakortin, valokuvauslahjakortin (kissakuvaukseen!), hierontalahjakortin, jalkahoitolahjakortin, risteilylahjakortin.. Mitähän vielä? Jos toivon jonkun tavaran, se tulee tarpeeseen ja käyttöön (korut poikkeus, vaikka onhan nekin käytössä..) Tykkään myös ns. “kuluvista” lahjoista, ruuista, kynttilöistä, kosmetiikasta, ihonhoitojutuista, sukista ja sukkahousuista (joita sain just mun äidiltä nimipäivälahjaksi, kun oli nähny mun reikäset sukkahousut..) ja alusvaatteista (joita olen kyllä ostanut lähinnä itse itselleni, nimimerkillä H-kuppi). Ja koruista, oon saanut monet mun kauneimmista koruista mieheltäni, jolla on tosi hyvä maku!

Mitä siis odottavalle äidille joululahjaksi? Entä pikkuvauvan äidille? Taaperon äidille? Useimmat näistä lahjavinkeistä toimivat myös minkätahansa ikäisten lasten äideille ja aina on myös hyvä vaihtoehto kysyä äidiltä suoraan, tarvitseeko hän jotain. Seuraavat lahjavinkit on tehty hieman kieli poskella mutta..

…tässä siis tulee TÄYDELLINEN (siis tajuatteko, täydellinen!) lahjalista kelle tahansa pienen lapsen äidille.

 • Lapselle kaikenlaista tarpeellista, sillä tosiasiassa vauvalle ja lapselle annetut lahjat ovat myös lahjoja heidän vanhemmilleen. Huomaan ilahtuvani aina suunnattomasti, jos joku hankkii Musumelle jotain hyödyllistä tai kaunista, jota en olisi itse raaskinut ostaa. Kaikon lahjakortti oli yksi parhaita yllätyksiä, joita olen ystäviltäni saanut! Muskarikaverini sanoi hyvin, että aina kun ostaa merinoa, untuvaa tai villaa, niin ei voi mennä pieleen.
 • Jos ei vielä olisi, niin toivoisin monitoimikonetta ja kunnollista sauvasekoitinta, ilman niitä en olisi selvinnyt vauvavuodesta! Teen paljon ruokaa itse ja soseet oli superhelppo tehdä kunnollisella sauvasekoittimella! (En olisi muuten koskaan uskonut, että toivon joululahjaksi yhtään mitään keittiövälineitä mutta tähän on tultu.. nimimerkillä Haaveissa vohvelirauta.. )
 • Erityisesti Imettävälle äidille hierontalahjakortti, mieluiten niska-hartia, intialainen päähieronta tai vastaava
 • Erikseen edellisestä (joka on kyllä elinehto) kosmetologin hemmottelu tai kampaajalahjakortti, koska jostain syystä nämä unohtuvat kotiäidin kuukausibudjetista..
 • Jos kosmetologille ei ole aikaa (tai koronan takia mahdollista) mennä, niin toivoisin lahjaksi Darphin-hoitosarjan tuotteita, jotka ovat ihan SUPERlaadukkaita ja hemmottelevia, tuoksuina aromaterapeuttisia öljyjä. Ostin näitä ekan kerran kun Musume oli ihan pieni ja en ole katunut, että vaihdoin sekalaiset purkit tähän tuotesarjaan!
 • Lahjakortti äitiysfysioterapiaan (!!! tämän pitäisi kyllä olla lakisääteinen juttu synnyttäneille äideille..)
 • Vie äiti syömään kolme ruokalajia ja hän on takuulla iloinen!
 • Seuraavia lahjatoiveita en vielä omista mutta päivä päivältä toivon näitä enemmän ja enemmän.. Ehkä ostan nämä miehelleni lahjaksi? Eli siis suurimmat toiveeni juuri nyt ovat joko varsi-imuri, rikka-imuri, robotti-imuri tai mieluiten nämä kaikki..
 • ..tai voit myös korvata edellä olevat koiralla
 • Sporttimaman toivelistalla on ehdottomasti Polarin älykello, jotta voi katsoa, miten paljon sitä on tänään tullut rattaiden kanssa talsittua ja miten vähän nukuttua..
 • Arvostan sitä, jos lähimmäiset antavat minulle aikaansa. Aineettoman lahjan ei siis tarvitse olla kallis, ilahtuisin suunnattomasti vaikka siitä, jos joku tekisi ruokaa pakkaseen tai pesee ikkunat.
 • Kaikista, siis ihan kaikista paras lahja olisi kuitenkin auton sisäsiivous.. Ah, ajatuskin saa polvet veteläksi.. 😀

Vauvan toiveet sitten.. saattavat olla hieman erilaisia. Olisiko näistä jokin tämän joulun hittilelu?

Suihkuverhon renkaat?
Ilmapallot?
Konvehtirasia (siis pelkkä se rasia, suklaasta viis..)
Pussinsulkijat?
Omat varpaat? Kuva Jenni Höök
Avaimet?
Silkkihuivi tötsän sisällä?
Pilttipurkin kannet?

Ehkä kuitenkin noudatat Tukesin suosituksia ja ostat lapsellesi vain vauvoille tarkoitettuja leluja. Mutta kyllä, nämä kaikki olivat meillä vauvavuoden hittileluja. Ehkä tämän koko tekstin pointtina oli se, että sekä äitejä, että vauvoja on yllättävän helppo miellyttää. Simppelit asiat toimivat, aineettomat lahjat ovat parhaita ja yhteiset kokemukset menevät tavaran edelle. Se viikottainen muskari, vauvajumppa tai vauvauinti voivat olla se juttu, mikä on (nimenomaan) äidin viikon kohokohta. Vauvan harrastuksen tukeminen on mielestäni yksi parhaita lahjoja, joita minä ja tyttäreni olemme saaneet. Jokainen ruuanlaitto-, lastenhoito- ja siivousapu ovat kultaakin kalliimpia eivätkä maksa muuta kuin aikaasi.

Sinä näet tässä kasan roinaa, minä näen 15-30min seesteistä ruuanlaittoaikaa..

terveisin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aika ennen odotusta

26 marraskuun, 2020