Aistit / DIY / Leikkivinkit

Kinder leikkejä

Mitä tehdä yllätysmunien muovikuorilla?

Ihan alkuun kerron, että ei hätää, en ole syönyt näitä kaikkia jätti-kindereitä tänä pääsiäisenä vaan niitä on kertynyt vuosien saatossa tällainen läjä. Olen vuosi toisensa jälkeen pettynyt Kinder-muniin, kun yllätykset eivät olekaan yhtä hyviä kuin lapsena.

Muovin määrä ärsyttää ihan älyttömästi mutta silti muutama Kinder maistuu. Vaikka kuinka välttelisi muovia, saattaa kotiin kertyä yllätysmuna, jos toinenkin. Niistä saa onneksi tehtyä monia erilaisia leikkejä;

  • muistipelejä: Tarvitaan parillisia esineitä, kuvia, tarroja tms. Pieniä esineitä tai voi piilotella munankuorien alle tai sisälle. Munien sisäpuolelle voi myös liimata tarran tms. mutta tässä riskinä on, että ne näkyvät läpi?
  • aistipurkkeja: jotain pehmeää, jotain kovaa, jotain limaista, jotain sileää, jotain tuoksuvaa, jotain ääntä tuottavaa, jotain kaunista, jotain maistuvaa…
  • äänipurkit (kuvassa): Piilotetaan kahteen munaan suunnilleen sama määrä samaa asiaa (riisiä, herneitä, kolikoita jne.) Lapsen pitää kuuloaistin perusteella päätellä, missä purkeissa on samat aineet ja järjestää ne pareiksi.
  • “avaimen piilotus” eli munan piilotus. Piilottaja antaa etsijälle vihjeitä hänen liikkuessaan huoneessa; kylmenee, lämpenee, polttaa. Voi antaa myös lisää vihjeitä kuinka korkealla piilotettu muna on (lintu, kala, sammakko).
  • myrkkysienileikin variaatio; mätämuna. Yksi leikkijä menee ulkopuolelle ja muut sopivat, mikä munista on mätämuna. Tavoitteena on kerätä koriin munia mahdollisimman paljon, ennen kuin leikkijät huutavat oikean munan kohdalla “mätämuna”. (Hyvä muistiharjoitus!)
  • Jos on erivärisiä munia, kim-leikki saattaa myös onnistua

Tämä isompi kinder-muna koko on siitä hyvä ettei se millään mahdu taaperon suuhun. Jos askartelet esimerkiksi rytmimunia, ne kannattaa sinetöidä vahvalla teipillä. Näistä saa askarreltua vaikka mitä!

Entäs heittoleikit sitten? Jos lisäät sisälle jotakin painavaa, näistä tulee loistavia heittovälineitä. Munia voi käyttää loistavasti erilaisissa laskutehtävissä. Niihin voi kirjoittaa numeroita tai kirjaimia ja tehdä vaikka kirjaimista sanoja.

Hauskoja “munaleikkejä”. 🧡

Terveisin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kesäkuisen loppuraskaus

1 huhtikuun, 2021

Tulostettavat lorukortit

6 huhtikuun, 2021