Arki

5x törkeen helppoa arkiruokaa

Okei tässä tulee semmoinen “mun salaiset reseptit, joihin tulee tosi vähän raaka-aineita, ja jotka ovat nopeesti valmiita, kun oot ollut rannalla lasten kanssa ja on kiire ja nälkä” -listaus. Teen paljon ruokaa kotona. Välillä vähän niin kuin unohtaa tiettyjen ruokien olemassaolon ja on vaikeaa keksiä, mitä kaupasta ostaisi. Nämä ruuat ovat SUPERHELPPOJA ja niissä oikaistaan kaikessa, missä vaan on mahdollista. Mikä parasta, useimmissa niissä on 5 tai vähemmän raaka-ainetta, joten todennäköisyys sille, että aineksia oikeasti löytyy kaapista kasvaa suuresti. Aikaa vievin on halloumipelti (30min), muut väitän, että valmistuvat oikeasti vartissa. Ovatko ne kaikkein terveellisimpiä? Eivät varmasti, mutta toisaalta nälkäkiukkukaan ei ole terveellistä.

Nacho-salaatti

Salaattia, kurkkua, tomaattia, jauheliha, johon heitetään tacomausteseoksen jämät ja pussin pohjat nachoja. Siinä se! Kyllä, siitä voisi tehdä enemmän Tex mexiä mutta miksi, kun lapset viskaisivat jalopenot kuitenkin seinille. Kuvassa taaperon lautaselle on päätynyt myös keitetty kananmuna, joka on meidän keino lisätä proteiinia ruokaan kuin ruokaan. Hifistelyä varten säilytän kaapissa valmiita dippipusseja ja jos kaapissa sattuu olemaan kermaviiliä, niin saatan laittaa puolikkaan dippipussin kastikkeeksi. Voit vaihtaa jauhelihan helposti kasvipohjaiseen proteiiniin.

Tortilla-vartaat

Nämä tortillavartaat menevät erityisesti kesän kuumina hellepäivinä kuumille kiville mutta myös välipalana tai iltapalana syksyn pimeinä iltoina. Tortillalättyjen väliin laitetaan mitä milloinkin löytyy: kurkkua, leikkelettä, juustoa, salaattia, pinaattia, mitä vaan litteää, jonka voi piilottaa rullaamalla sekaan. Tarjoile rullaamalla tai tikusta, kuten kuvassa. Vannon, että Lyyli osaa jo nyt 1v7kk ikäisenä sanoa tortilla!

Halloumi-pelti

Tähän ruokaan tulee oikeastaan vain kolme raaka-ainetta öljyn ja mausteiden lisäksi: pieniä perunoita (Prismassa on siis oikeasti tällainen tuote!), halloumia ja kikherneitä (tetrassa). Tee ensin öljyseos, jota runtataan paljon makua ja mausteita: valkosipulia, savupaprikaa, juustokuminaa, korianteria, suolaa (halutessaan). Perunat halkaistaan ja pyöritellään öljyseoksessa ja laitetaan uuniin 225, laita ajastimeen puoli tuntia. Kymmenen minuutin kuluttua teen saman huuhtaistuille kikherneille ja laitan ne samalle pellille perunoiden kanssa. Lopuksi 10 min päästä pellille tulevat vielä halloumikuutiot, tässä vaiheessa laitan uunin grillivastukselle.

No niin, siinä se. Tää on hyvää, mausteita saa mun mielestä laittaa runsaasti. Halloumi on melko suolaista.

Tomaattinen tonnikalakastike ja riisinuudelit

Keitä vesi vedenkeittimessä ja kaada se riisinuudelien päälle. Paistinpannulle tonnikalapurkki tai kaksi, purkillinen tomaattimurskaa ja kaksi ruokalusikallista vihreää (halvinta mahdollista) pestoa. Sitten vain kastike “lämmitetään”. Kuvassa olen tietenkin lähtenyt hifistelemään parvekkeen basilikan ja pinaatin kanssa ja jos niitä löytyy niin hienoa, saat lisää makua ja ravintoaineita annokseen. Tykkään tästä, koska tässä on vain 4 ainesosaa, jotka löytyvät aina kuiva-ainekaapista. Tää kastike on testattu mm. riisin, perunan, muussin ja spagetin kanssa ja menee alas aina.

Meillä molemmat lapset reagoivat tomaattiin mutta säilyketomaatti on jo alkanut sopimaan paremmin, kuin selkeämmin allergisoiva tuore tomaatti.

Kanapekonipasta tai vaihtoehtoisesti Mifu-pasta

Laita pasta kiehumaan. Paista kanat ja pekoni, tai Mifu-suikaleet esim. paprika-chili (tai tofu!). Kuuman pastan sekaan sopii valmis Creme Bonjour Cuisine tai muu klöntti tuorejuustoa, voit myös vaihtoehtoisesti sekoita nämä proteiinien sekaan. Sekoita kaikki ainekset yhteen.

Muita meidän perheen suosikkeja ovat kasvissosekeitto, tomaattikeitto, miilunpolttajan pasta ja erilaiset pikamunakkaat. Tykkään syödä ruokaisia salaatteja ja teen taaperoystävällisiä fuusioruokia, esim. “sushisalaattia”. Teen myös jonkin verran laatikkoruokia ja osan laitan pakkaseen; kinkkukiusausta, kaalilaatikkoa, makaronilaatikkoa. Niistä voisin tehdä oman artikkelin syksymmällä. Teen myös kalapullia air fryerilla, ne menevät hyvin keitettyjen perunoiden kanssa ja lisänä Tomin perheen salainen kermaviilikastike.

terkuin, Heini

p.s. laita ihmeessä kommenttia, jos kokeilit ja tykkäsit tai jos jokin ohje jäi epäselväksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Flow-viikonloppu 2023

15 elokuun, 2023

Sieniä ja kyyneliä

31 elokuun, 2023