DIY / Taaperon jutut

Tekemistä pääsiäiseksi taaperon kanssa

Haluatko vaikeuttaa elämääsi? Haluatko askarrella? Onko sinullakin kenno munia, jotka menevät vanhaksi juuri tänään 14.4.? Tykkäätkö munaletuista iltapalaksi?

Jos vastasit yhteenkin näistä kysymyksistä kyllä, tässä tulee askarteluvinkkiä. Mun tyttö on nyt 2v10kk taapero. Hän on todella innokas askartelija. Päätin tänään täysin ex tempore, että nyt vois askarrella pääsiäisjuttuja. Haasteena oli, että taapero oli niin innokas, etten ehtinyt valmistella hänelle munia maalattavaksi, kun hän vaati jo seuraavaa maalattavaa. Munat maalattiinkin sitten moneen kertaa 😀

Kokeilin värjätä keitettyjä munia kahvilla ja niistä tuli kauniin beigen värisiä. Mutta halusin kokeilla myös munien tyhjentämistä. Munan molempiin päihin tehdään pieni reikä neulalla, huulet laitetaan tiukasti toiseen päähän ja sitten vain puhalletaan voimakkaasti. Otin valkuaiset ja keltuaiset talteen ja niistä paistettiin munaletut iltapalalle. Omat munani olivat tuollaisia tylsiä pupuja mutta Mimmi koristeli omansa estottoman värikkäästi. Ehdotin, että niillekin voi tehdä naamat mutta se ei hänelle sopinut. Annoin Mimmin maalata vesiväreillä, jotka muuten ovat verrattain myrkytön vaihtoehto (useimmat hunaja/mehiläisvahapohjaisia). Aiempina vuosina olen värjännyt munia mm. kahvilla, kurkumalla ja mustikalla.

Mimmi itse kysyi, tuleeko pupuille korvat. No ei muuta, kuin vääntämään. Piipunrasseista se onnistuu melko pieneltäkin, Mimmi teki kuvan vihreän version. Tähän käy melkein kaikki rautalangat. Voi myös yrittää vääntää rautalangasta ikään kuin “kruunun” mutta en jaksanut, tökkäsin vaan reiästä läpi. Mimmi pyysi, että voisi halua pupujen kanssa. Ok.

Muita pääsiäisen aktiviteetteja taaperon kanssa voisi olla ihan vaan metsäretki eväiden kanssa, jossa voisi maastossa etsiä munia. Tämä toimi hienosti viime vuonna (Mimmi keräsi kiltisti Kinderit meille aikuisille!) Palmusunnuntaina teimme minivirpomisen lisäksi munajahdin ihan vain olohuoneeseen. Pääsiäispupu oli piilottanut munia (puisia) ympäri olohuonetta. Hän oli piirtänyt kartan ja jättänyt lisäksi sanalliset vihjeet, mistä munia voisi löytyä. Löytyipä pahvisen munan sisältä välipalapatukkakin. Munajahti voi olla teidän näköisenne, sen voi toteuttaa pyöräillen, omalla pihalla, suunnistaen otsalampun kanssa (kuten ihana ystäväperheemme oli tehnyt!) ja soveltaen erilaisia avaimen piilotus- ja kylmenee-lämpenee- leikkejä. Etsiminen ja löytäminen on taaperolle todella jännittävää.

Pääsiäistä voi viettää myös ilman mitään noita-muna-pupu-kana- juttuja. Lepäillen, köllötellen vierekkäin, vähän painien. Huilaten, katsoen toisiaan silmiin. Yhdessä elokuvaa katsoen. Kysyen, mistä kirjasta pidät eniten, mikä on sun lempiruoka, mikä lempiväri. Taaperoon tutustuen pitkästä aikaa. Ei tarvi tehdä mitään. Se on pääsiäisessä parasta.

terveisin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vauvaleikit 2kk

12 huhtikuun, 2022