Arki / Kuulumisia

Kuulumisia toukokuulta ja suunnitelmia kesäksi

Heti alkuun tärkeä tiedotus: Pidän ensi viikon somevapaata, joten blogikaan ei päivity ensi viikolla. Olemme lasten kanssa reissussa ja tapani mukaan poistan somesovellukset puhelimesta ja mielestä.

Päivät ovat kuluneet hitaasti reissua odotellessa. Pelaamme jälleen vaarallista peliä ja olemme jännittäneet, olemmeko terveinä reissua ajatellen. Minun siitepölyoireeni ovat kestäneet rajuina jo viikkoja (oikeastaan olen ollut allerginen huhtikuun lopusta asti, kun sairastuimme Lapsimessujen jälkeen) ja se vaikuttaa kaikkeen jaksamiseen. Öisin yö on ollut tukkoinen ja räkä valuu nieluun.. Kurjaa, kuten kaikki kevätallergioista kärsivät tietävät. Mimmillä olikin jo nyt yllättäen viimeinen hoitopäivä varhaiskasvatuksessa. Se tuli minulle yllätyksenä, koska olisin voinut vaikka vannoa, että olin laittanut kesätauon alkamaan vasta 7.6. No, nyt kävi näin.

Toukokuu on hellinyt meitä pyöräilyn ja kivojen juttujen, kuten mökkeilyn ja teatteritapahtuman muodossa. Olen kuitenkin ollut myös väsynyt ja omat päiväunet ovat maistuneet.

Säät heittelevät, välillä on jäisen kylmää, välillä helle. En ole vielä kertaakaan osannut pukea lapsia sään mukaisesti, koska aina heillä on kuuma tai kylmä. Mimmille on ollut vaikeaa sopeutua sään vaihteluihin. Eräänä kylmänä päivänä hän halusi välttämättä shortsit päiväkotiin, koska edellisenä päivänä oli läkähtynyt siellä liian kuumissa vaatteissaan.

Kesällä meillä on yllättävän vähän sovittuja menoja. Olemme menossa mammaliigalaisten kanssa Lappeenrantaan naisten reissulle kesäkuussa, ajattelin tosin yöpyä meidän kesäpaikassa. Elokuussa meillä on tiedossa koko perheen kesäreissu Varkauteen. Mitään muuta ei sitten oikeastaan olekaan sovittuna. Ai niin, yksi Tampereen reissu ja peli-ilta ehkä jossain kohtaa? Jotakuta saattaisi ahdistaa moinen suunnittelemattomuus (minua ainakin entisessä elämässäni) mutta nykyään nautin tällaisesta vapaasta joutilaisuudesta. Lasten kanssa myös joutuu aina jännittämään, ovatko he terveinä, joten otan tämän spontaanien retkien kesän ilolla vastaan. Nyt toukokuussa oleva reissu ja elokuun loma ovat jo luksusta hoitovapaalaiselle! Meillä on onneksi myös kesäpaikkamme, jossa voimme nauttia toimettomista päivistä (tai vaihtoehtoisesti työleiristä).

Kuinka suloinen kesä meillä onkaan tulossa. Lyyli nauttii, kun saa ihmetellä voikukkia ja Mimmi nauttii leikeistä enemmän kuin koskaan. Pienet lapset nauttivat mitä yksinkertaisimmista huveista. Itse en kaipaa huvipuistoihin ja lapset vielä vähemmän. Viime vuoden Lintsi-reissusta Mimmi muisti koko päivästä ainoastaan pehmiksen 🙂 Mimmi on toivonut retkeä Muumimaailmaan mutta en tiedä, onko meillä tänä vuonna siihen varaa. Ainut haaste tänä kesänä tulee olemaan puolitoistavuotiaan päiväunet, sillä hän todellakin tarvitsee ne mutta muistan, että Mimmin kanssa nukuttaminen oli yhtä tuskaa tuossa iässä.

Olisi ihanaa, jos yöpyminen teltassa onnistuisi tänäkin vuonna. Siinä nimittäin riitti puhuttavaa ja muisteltavaa pitkäksi aikaa viime kesänä. Kaikki meidän perheen 2022 kesäreissut löydät täältä. Nyt kun katsoin tuota tekstiä, niin huh, olemme ehtineet tekemään vaikka ja mitä! Yksi toinenkin toive minulla olisi.. Tahtoisin kovasti Kaija Koon stadionkeikalle elokuussa mutta en ole saanut vielä reissulle kaveria. Anyone? Huomasin, että viime kesänä emme “ehtineet” Porvooseen, emmekä Lappeenrantaan joten ne varmaan ovat ainakin listalla mukana mahdollisista retkikohteista. Toivon myös retkeä Pekan mökille ja paljon ihania juttuja Savitaipaleella. Kyllähän se kalenteri tästä jo täyttyykin 🙂

Mitä kesäsuunnitelmia teillä on?

terkuin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirje neljävuotiaalle

12 kesäkuun, 2023