Lastenvaatteet / Vauvajuttuja

Vauvan syksyinen vaatekaappi

Ah, syksy!! Ja pöh, syksy. Mikä sairastelujen kierre onkaan iskenyt meitä molemmille poskille. Mutta nyt näyttää kenties siltä, että olemme terveinä. Huomenna olisi odotettu kylpyläreissu ja vaikka ihmeen kaupalla MOLEMMAT lapset ovat nyt terveinä, yksi matkaseurueemme jäsen sairastui. Voi surku!

Multa kysytään hämmentävän usein neuvoja vauvan vaateasioissa. Hauskaa! Tykkään hurjasti ihmisten neuvomisesta ja vaikka mieltymykset ovat vähän erilaisia, olen aina käytännöllisyyden ja mukavuuden puolesta puhuja.

Second hand asu, jonka ostin kirpparilta samasta pöydästä maksoi 3,50€ (newbie ja lindex)

Vauvan vaatteiden yhtenäinen kuvaaminen on yhtä vaikeaa kuin niiden lelujenkin. Mahdotonta koota kaikkia samaan pinoon, aina pari vaatekertaa on pesussa, hukassa, varavaatteina kassissa ja niin pois päin. Tulee heti mieleen pari kolme bodya, jotka tästä setistä puuttuvat.

Kaikki käytettynä ostettu, paitsi Kaikon Wind-body, joka on meillä ollut tosi pitkään käytössä.

Olen tosi tosi ihastunut neuleisiin mutta niitä vauvalla ei juurikaan ole. Tai on toki ulkoilukäyttöön villahaalareita mutta ei sellaisia NÄTTEJÄ neuleita. Haluaisin niitä vauvalle ehdottomasti lisää! Jostain syystä vaaleus viehättää mua juuri nyt todella paljon. Haluaisin pukea vauvan kaikkeen vaaleaan ja epäkäytännölliseen. Sormiruokailun ja soseiden aikakautena koitan kuitenkin malttaa mieleni yksiväristen yläosien kanssa. Meillä on kaksi hihallista Done by Deer-merkkistä ruokalappua, joiten kanssa sotkevienkin ruokien syöminen kyllä onnistuu mutta silti vauva onnistuu tällä hetkellä sörssäämään itsensä käden käänteessä (kirjaimellisesti, miten ne puurot aina löytävät itsensä korviin ja hiuksiin??)

Ensimmäinen asu Metsola (uusi) ja Papu legginssit second hand, toinen asu kaikki second hand Pomp de Lux-neule, Gugguu body ja Metsola pupulegginssit, kolmas asu esikoisen vanha Nosh-body ja Metsolan pöksyt

Kokojen puolesta meillä on käytössä koko 74, joka on vauvalle sopiva mutta kuvissa myös paljon 80cm vaatetta, jota silti käytämme, koska niistä saa sopivahkoja käärimällä. Kuvista puuttuvat sukkahousut, meillä ei edelleenkään pysy minkäänlaiset sukat jalassa. Parhaat vauvan sukat tämän ikäiselle olisivat Polarn o. Pyretin jarrusukat, ehkä toivomme niitä joululahjaksi? Toinen toiveeni on, että vauva ei oppisi ihan vielä kävelemään.. Puen joka päivä vauvalle kivoimmat vaatteet, mitä kaapissa on, koska miksi säästelisin niitä?

Muut vaatteet esikoisen vanhoja, kukkahaalari kotimainen Poiu-design, jonka voitin instagram-arvonnasta, neuleen ostin kirpparilta

Tästä setistä tykkään, koska se on mielestäni upean unisex mutta silti sellainen hempeä ja söpö! Syksyllä maanläheiset sävyt ovat (yllätys, yllätys) muotia vuodesta toiseen. Tykkään kuitenkin yhdistää siihen jotain vaaleaa ja raikasta, tässä vaaleita bodeja, joista osa on kokenut jo kovia. Vinkki: mustikkatahrat lähtevät kiehuvalla vedellä, muihin tahroihin käytän tuoreeltaan sappisaippuaa, jota säilytän nykyään palasaippuana vessan lavuaarissa käsisaippuan tarjottimella.

Jumpsuitit Lyylille tilaustyönä tehty Luno design (tää on mennyt pitkään ja nyt varmaan viimeisiä aikoja), toisena Mimmin vanha Blaa ja kolmantena second hand Metsola

Jumpsuitit ovat konttaavan vauvan kanssa mun mielestä superkäteviä siitä, että ne lämmittävät jos lattiat on vähäänkään kylmät, ovat vauvalle mukavia ja housut eivät valu tms. Usein puen nämä kotona bodyn kanssa mutta muistan, että keväällä/kesällä nämä ovat myös ihan mahtavia istuvan vauvan kanssa hiekkalaatikko-käytössä. Tämä väriyhdistelmä on muuten aivan ihana.

Vasemmalta oikealle: Nosh, Aarrelaibel, Mimmin vanhat Martinex ja Polarn o. Pyret.

Viimeisenä kunnianosoitus näille maailman ihanimmille yöpuvuille. Yöpukuja käytetään päivästä toiseen, joten vaikka kukaan ei “näe” niitä, nautin ihan älyttömästi siitä, kun vauvalla on näin kauniita yöasuja. Kuvasta puuttuu meidän ihan suosikki-yöpaita, Metsolan pupuyökkäri. Tuota viimeisen kuvan Sakura-kietaisuhaalaria olen yrittänyt metsästää pienemmässä koossa Lyylille turhaan nettikirppareilta, Torista, somesta, kaikkialta. Meillä on käytössä yöpuvun kanssa Uneksijalta ostettu unipussi, joka on saanut jopa mun mieheltä hehkutusta.

Jäikö jokin mietityttämään?

terkuin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaikki vauvan lelut

25 lokakuun, 2022

Sellainen oli halloween

3 marraskuun, 2022