Lelusuositukset

8 lautapeliä lahjaksi eri ikäisille

Postaus tehty yhteistyössä Iloinen Heppu kanssa (saadut tuotteet merkattu* muut olen ostanut itse)

Te tiedätte, rakastan lautapelejä. Rakastan pelata niitä, saada lahjaksi, lainata kavereille ja kavereilta, viettää ihania peli-iltoja ja pelata kaksin taaperon tai miehen kanssa. Meillä on useita pelejä, jotka ovat ns. “yhteisomistuksessa” eli majailevat meidän pelihyllyssämme mutta matkaavat sieltä tarpeen siellä, missä lautapelien ystäviä kokoontuu yhteen. Juuri vähän aikaa sitten ystäväni palautti meille pelin, jota emme edes muistaneet kaivata! Hyvillä peleillä on myös jälleenmyyntiarvoa ja yksi näistä onkin kirpparilöytö.

Tässä tekstissä siis tulee ihania lahjavinkkejä eri ikäisille lautapelien ystäville. Osan peleistä olen saanut vasta tänä syksynä, monet ovat olleet meillä vuosia ja kokeneet monta naurunremakkaista peli-iltaa. Tästä löytyy siis pelisuosituksia taaperolle, kouluikäisille ja aikuisille.

Taaperolle (tai vaikka kuntoutukseen käytettäväksi)

Tämä peli sopii mielestäni jo näppärälle yksivuotiaalle (ainakin Mimmi aloitti silloin!). Kahden palan palapeli Dinner is Ready on kiva tapa aloitella palapelien teko. Tätä voi pelata myös ns. muistipelinä, jossa yritetään etsiä palat. Pienet taaperot ovat usein kiinnostuneita syömisestä ja eläinhahmoista, mutta Puzzle Duo palapelistä löytyy myös muita versioita. Peli on kivan edullinen, 12€ ja on mielestäni kiva lahja esikoiselle, jos perheeseen syntyy vauva.

Peli, josta kaksivuotiaani nautti suuresti erityisesti, kun olin imettämässä vauvaa. Little Action* on toiminnallinen peli, jossa lapsen ei tarvitse istua paikallaan eikä oikeastaan pahemmin odottaa omaa vuoroaan. Little Action sopii lapselle, joka ei niin paljon välitä vielä lautapeleistä, mutta joka nauttii tempuista, hassuttelusta ja leikkimisestä.

Kolmevuotiaalle saimme testiin tämän Bingo-pelin*. Meillä ei ennestään ole ollut bingo-peliä, koska (omasta henkilökohtaisesta mielestäni) ne ovat usein tylsiä. Muistan kuitenkin, että lapsena rakastin bingoja! Bingoissa usein kerätään erilaisia kortteja mutta tässä versiossa kerätään hahmoille vaatteita. Vaatteet ovat pussukassa, jossa voi harjoittaa tuntoerottelua. Tämän pelin annan tänä vuonna Mimmille joululahjaksi ja se on kivan edullinen vaikkapa kummilapselle (14€).

Koko perheelle

Camelot Junior ja muut Smart Gamesin pelit ovat klassikkoja eikä suotta. Omani ostin kirpputorilta hyväkuntoisena. Logiikkapelit ovat siitä kivoja, että ne sopivat monenikäisille ja niitä voi pelata yhdessä aikuisen kanssa tai yksin ratkoen.

King Domino sopii ns. rakennuspeleistä pitäville. Ikäsuositus on kahdeksasta vuodesta ylöspäin. Tää on ollut meidän kaveriporukassa suosittu siitä, että peli on nopea oppia ja se on mukavan helppo. Pelissä voi toki pahoittaa mielensä mutta itse tykkään yleensä keskittyä oman “valtakunnan” rakentamiseen. Pelissä ei tarvitse osata lukea. Peli on parhaimmillaan 3-4 pelaajalla.

Keväällä mies osti meille tämän Sushi GO-pelin, jota pelasimme hihitellen hotellihuoneessa Turussa. Tarkoituksena on vaihtaa kortteja ja kerätä mahdollisimman hyvä kattaus susheja omalle “lautaselle”. Ikäsuositus on tässäkin 8, tykkään pelissä kuitenkin siitä, että siinäkään ei tarvitse osata lukea mutta lukumääriä ja kertolaskua oppii kuin huomaamatta. Suostuttelen kaverit pelaamaan tätä aina kun voin! Peliä voi pelata kahdestaan mutta itse tykkään, että pelaajia olisi 3 tai enemmän.

Puolisolle tai kaverille

Mun oli pakko ottaa kuva tästä pelistä salaatissa olevien papujen kanssa, koska Bohnanza* tunnetaan myös ilmiselvällä lempinimellä PAPUPELI. Tämä peli on todellinen klassikko, joka on noussut uuteen suosioon nuorten aikuisten keskuudessa. Ilmeeltään peli on melko retro mutta pelimekaniikka toimiva. Kasvatetaan papuja, vaihdellaan, myydään. Mukana on tietenkin ripaus tuuria mutta hei, me kaikki tiedetään, että nämä pelit voitetaan taidolla 😀 Tää sopii loistavasti nostalgiannälkäiselle puolisolle tai vaikka isänpäivälahjaksi.

The Mind on korttipeli, jota joko rakastaa tai vihaa. Minähän rakastan! Peli on oudolla tavalla stressaava ja kikatuttava. Olen pelannut sitä useiden eri seurueiden kanssa ja aina hämmästyn siitä, miten erilailla peli toimii riippuen siitä, kuinka läheinen toinen pelaaja on. Pelissä pitää nimittäin “lukea ajatuksia”, ei onneksi sen kummempia kuin numeroita. Joidenkin kanssa tulee ihan mieletön “numero-flow”, joidenkin kanssa tyssää aina heti alkuunsa. Suosittelen tätä peliä lahjaksi kaverille! Ei hätää, pelissä ei tarvitse olla mikään älykkö, vaan enemmän lukea toista ihmistä, ihan superhauskaa

Toinen peli, jota suosittelen isänpäivälahjaksi on ihan mieletön joulukalenteri. Pelasimme tätä viime vuonna yhdessä Tomin kanssa ja se oli niin hauskaa! Meillä taisi olla Exit-sarjan toinen kalenteri, joka oli muistaakseni vaikeustasoltaan vaikeampi. Tämä on tasoltaan “beginner” eli vaikka et olisi ennen pelannut pakohuonepelejä, tästä on hyvä aloittaa. Tätäkin oli saatavilla vielä Iloisen Hepun myymälässä. Pelit on kuitenkin joka vuosi myyty loppuun. Onneksi saimme tämän lahjaksi ajoissa niin ei tarvitse metsästää enää. Iso suositus! Ainut miinus on, että pelin voi pelata vain kerran ja osat täytyy laittaa kierrätykseen ja peli on arvokkaampi (n. 47€) mutta otan tän millon tahansa mieluummin kuin suklaakalenterin!

Toivottavasti näistä lahjavinkeistä oli apua. Muissa peleissä on linkit, ainoastaan adeventtikalenteria ja bingo-peliä en löytänyt verkkokaupasta.

Iloisia pelihetkiä toivottaen, Heini

.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sellainen oli halloween

3 marraskuun, 2022