Lelusuositukset / Taaperon jutut

Ihana joulukalenteri taaperolle

[mun blogin kuvapankki ei toimi 🥲 joten saatte tämän postauksen ilman kuvaa! Onneksi kuvat näkee mun IG-tililtä @heininleikit]

Tässäpä tulee vinkki ihan mainiosta aineettomasta joulukalenterista lapselle. Aineeton ei tietenkään tässä tarkoita “täysin materiaaliton”, erotan sen siis lähinnä kalenterista, joissa tulee karkkia/krääsää mukana.

Piirrän Tarinan Pikkuketusta on ihana korttijoulukalenteri, joka on Leikkiloikkan ja Tiinaemilia- art upea yhteistyö. Kalenteria saa tilattua mm. Instagramissa @leikkiloikka tilin kautta.

Tarinassa joulun odotukseen laskeudutaan lempeästi, kuulostellen jännitystä, pohtien ja myös lasta kuunnellen.

Meidän 4-vuotias ihastui kalenteriin heti ja olisi halunnut kuunnella kaikki tarinat HETI! Luettiin yhdessä 4 ensimmäistä korttia ja nautimme yhdessä kuvista, tarinasta ja satuhieronnasta.

Satuhieronnasta satua ikään kuin “kuvitetaan” lapsen kehoon. Yksinkertaisimmillaan, että vaikka askeleet tehdään sormilla selkään. Kosketus auttaa keskittymään ja virittymään tarinaan, mutta myös rentoutumaan, joten tämän joulukalenterin “ehtii tehdä” jopa sinä kaikkein kiireisimpänä päivänä illan viimeisinä hetkinä. Jos lapsi on herkkä kosketukselle, suosittelen tasaista silitystä tarinaa kertoessa tai pelkkää kuvan katselua yhdessä.

Tällainen kalenteri on ihana sulle, jota joulun tavaramäärä ahdistaa mutta DIY-meininkiin ei ole aikaa. Uskon, että kalenterista jää ihanat muistot aina taaperosta alakoululaisiin saakka (ei unohdeta, että koululaisetkin tarvitsevat hellittelyä ja kosketusta!)

Ja ryhmät! Ai että, miten kivasti tää toimisi vakassa.. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

*Joulukalenteri saatu arvostelukappaleena

Terkuin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Halloween-juttuja herkille

19 lokakuun, 2023