Lelusuositukset / Vauvajuttuja / Vauvaleikit

Vauvaleikit 1kk

Yhdestä kuukaudesta eteenpäin kaikki jotenkin helpottui. Taas kerran. Meillä yksi ratkaiseva asia oli se, että vauvalle alkoi muodostua edes hiukan ennakoitavampi rytmi. Hän viihtyy hyvin pieniä pätkiä leikkimatolla mutta mieluiten sylissä ja muiden läheisyydessä. Sitteri ei ole ollut tähän mennessä kova hitti mutta pienissä pätkissä hän hengailee siinäkin. Isosisko on sinnikkäästi kantanut vauvalle leluja mutta tämä ei niistä ole liiemmin vielä välittänyt. Rapisevaa kirjaa on alettu lukea. Vauva saa myös kuulla tarinoita, kun luen isosiskolle, sillä usein hän kiikuttaa minulle kirjoja luettavaksi, kun imetän. Tämä sopii mulle oikein mainiosti.

Kyllä tämä aurinkonaama saa niin paljon hymyjä etenkin aamuisin, että olen välillä melkein mustasukkainen. Vauvat pitävät luontaisesti lämpimistä värisävyistä ja pyöreistä muodoista. Muistan, että tuo kolmen mustan kuvion muodostama “kolmio” on vauvoista erityisen houkutteleva ja he katsovat sitä kauemmin, jos se muodostaa naaman kuin jos kolme mustaa pistettä olisi ns. ylösalaisin. Vauva taitaa nähdä jonkinlaisen “naaman” myös Ikean sohvatyynyn kuvioissa, niin kiinnostuneena hän katselee mustavalkoista tyynyä ja välillä hymyilee sille! Vahvat kontrastit ovat usein vauvan mieleen.

Lyyli on aivan tolkuttoman innostunut tästä mobilesta. Ripustin sen sukkatelineen tilalle vaipanvaihtopisteeseen. Omasta mielestäni tämä Liberon ilmaismobile on tietenkin karsea eli se on väistämättä vauvan mielestä ihastuttava. Näkisittepä, miten hän flirttailee “ystävilleen” aina kun näkee heidät. Huh. Laulan välillä hänelle Piiri Pieni Pyörii ja laitan mobilen pyörimään. Hän seuraa silmät ymmyrkäisinä.

Vauva on myös innostunut juttelemaan meille tosi paljon. Eniten tarinaa saa tietenkin isi mutta kyllä hän minullekin kujertelee mielellään. Hän tykkäisi kovasti pyrkiä pystyasentoon, maailmaa katselemaan. Miten sitä sitten estät, no et mitenkään. Hän tahtoo nähdä, tahtoo olla mukana. Onneksi on kantoliina ja Tula-reppu, niillä masuvaivat helpottavat ja hän saa olla lähellä, mukana meiningeissä.

t. Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *