Yleistä

Bergamo lasten kanssa

[Teksti kirjoitettu viime keväänä]

Heippa!

Olemme palanneet Suomen kamaralle lasten ensimmäiseltä ulkomaan matkalta lentokoneella. Olen lentänyt edellisen kerran häämatkallamme 2017, joten vaikka ilmastoahdistus kolkuttelee, laskeskelin, ettemme tule tällaista reissua toiste tekemään. Lähdimme nimittäin reissuun kaveriporukalla, lapset ja äidit. Kuulostaa hullulta, mutta kokemuksesta tuli upea ja unohtumaton.

Majoituimme isossa Airbnb huoneistossa, jossa teimme lapsille aamu- ja iltapalan. Kerran myös kokkasin ja se oli virhe. Ruokailuista teen vielä erillisen postauksen, koska italialainen keittiö ansaitsee sen! Majoitus sijaitsi lähellä Bergamon rautatieasemaa, jotta pääsisimme liikkumaan mahdollisimman helposti erityisesti siinä vaiheessa, kun kaikki matkatavarat olivat mukana. Jokaiselle perheelle oli oma makuuhuone, kuvassa meidän!

Bergamo oli täynnä suihkulähteitä, kiinnostavia yksityiskohtia ja patsaita. Mua kosketti erityisesti kuvassa oleva enkelipatsas, joka oli pystytetty koronan uhreille. Toukokuu oli vehreää ja lämpötilaltaan loistava aika matkailuun.

Italialaiset olivat superavuliaita, erityisesti kun liikuimme lasten kanssa. He jotenkin aktiivisesti pitivät huolta lapsista ja auttoivat milloin nostelemalla meiltä pudonneita tavaroita, viihdyttämällä taaperoa, auttamalla portaikossa, avaamalla ovia.. Nuoret, vanhat, rikkaat, köyhät, kaikki olivat meille kohteliaita ja huomioivat lapset, nostivat rattaita ennen kuin olin edes ehtinyt ajatella, mitenkähän tuosta pääsen.. Bergamon kaduilla oli helppo liikkua rattailla.

Bergamossa oli mukavia pieniä viheralueita ja puistoja mutta leikkipuistoja jouduimme hieman etsiskelemään. Olin etukäteen lukenut, että vanhassa kaupungissa olisi jokin “salainen” leikkipuisto mutta emme sitä löytäneet.

Tämä löytämämme leikkipuisto oli meidän majapaikastamme reilun kilometrin kävelyn päässä ja nimeltään Parco Fratelli Locatelli. Puistossa on lintujen, ankkojen ja joutsenien lisäksi vapaasti liikkuvia KILPIKONNIA, mikä oli lapsille varmasti mieleenpainuva juttu. Leikki- ja kiipeilytelineitä oli todella paljon ja monipuolisesti. Toukokuussa puisto oli vehreä ja siellä oli sopivasti varjopaikkoja. Evääksi söimme kirsikoita, mustikoita ja mansikoita.

Lasten kanssa matkustaessa emme päässeet nauttimaan täysillä Bergamon yöelämästä tai illalla avautumista ravintoloista. Mahdollistimme kuitenkin sen, että jokainen pääsi halutessaan illalla ulos, koska aikuisia oli 4 ja lapset kävivät joka ilta aikaisin nukkumaan. Yhtenä iltana kävin itsekseni kävelyllä ja toisena kävimme nauttimassa aperitiivit (= meille iltapalaa) kadullamme sijaitsevassa kuppilassa. Muuten viihdyimme asuntomme parvekkeella, nautimme tetraviiniä (1.50€) ja yhtenä iltana sushia aikuisten kesken.

Mulle jäi tästä reissusta rakkaus Italiaa kohtaan. Mun suurena haaveena on, että pääsisimme sinne vaikkapa reilaamalla uudestaan vielä jonain päivänä. Kohde oli niin kiva, että mun sisko meni äitin kanssa sinne 30v-matkalle tänä syksynä ja he tykkäsivät myös kovasti. Uskallan siis suositella kohdetta, vaikka en lentämistä suosittelekaan.

terkuin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimainen lastenvaatehelmi

29 joulukuun, 2023