Lastenvaatteet / Yleistä

Eeppinen kirppiskierros pääkaupunkiseudulla

Kuvassa Maiharit, jotka kotiutin mukaan!

Olipa kerran eräs erittäin kuuma kesäinen päivä ja me läksimme siskon kanssa kirpparille. Mutta ei mihin tahansa kirpparille, vaan M. oli suunnitellut meille eeppisen kirpparikierroksen lähipaikkakunnille. Kaikki kohteet olivat moottoritien avulla saavutettavissa nopeasti eli ei kannata säikähtää, vaikka paikkakuntia onkin monta. Tämä kirpparikierros sopii valitettavasti vain autolliselle, ellei halua käydä kohteissa pikkuhiljaa julkisin.

Kirppistelijänä olen nykyään mukavuudenhaluinen. Tämä tarkoittaa sitä, että Kouvolassa kirppistelyt ovat tiivistyneet kahteen kirppikseen: Centtilään ja satunnaisiin pyrähdyksiin Fidassa. Olen ahkera Torin käyttäjä ja usein haen täsmätuotteita hakusanoilla. Viimeeksi ostin tytölle Benettonin tosi nätin untuvatakin talveksi 15€, jonkun mielestä ehkä kallis, jos ei ole katsonut uusien untuvatakkien hintaa. Kahden lapsen kanssa en mielelläni kirpparille lähde pyörimään, joten tällä kertaa mukaan pääsi vain vauva. Tykkään kirppareista, joissa on vähän edes mietitty siisteyttä, joissa tavara liikkuu tiuhaan ja joissa on ok sisäilma. Esim. Tampereen kuulemma legendaarinen Radio-kirppis oli itselleni suuri pettymys, paljon risaa tavaraa ja nuhjuinen fiilis. Kuratointi ja tuotteiden lajittelu esim. ulkovaatteisiin on plussaa.

Siskoni ostaa varmaan kaikki vaatteensa käytettyinä ja omistaa tsiljoona upeaa mekkoa. Marimekkoa hän metsästää kirpuilta erityisesti. Emme kumpikaan ole valmiita maksamaan kirpparilla kovin paljon, mutta lasten vaatteista saatan maksaa jopa 15€, jos löydän TÄYDELLISEN.

Kierros alkoi Keravalta, Oliverin kirppikseltä. Heti sisään tullessa oli kaunis, kuratoitu merkkivaatealue, jossa oli todella houkuttelevia mekkoja. Musta on ilahduttavaa, että second hand on suositumpaa kuin koskaan! Nettikirputkin kiinnostavat joo mutta kyllä tällainen siististi laitettu kirppari on silti mulle paras. Nyt mukaan tarttui Marimekon Unikko-legginssit Mimmille päiväkotikäyttöön vitosella. Mua jäi aidosti harmittamaan, etten ottanut sitä Ted Bakerin laukkua, mutta päätin siinä hetkessä, että 45€ on liikaa. Ei näköjään ollut, koska edelleen kadun. M. kertoi, että Keravalla on lähistöllä myös Kruunukirppis, joka on aika kehno mutta sieltä joskus löytyy jotain siitä huolimatta. Myös Fida on kiva.

Toisena kohteena oli Järvenpään Helmi-kirppis, joka oli todellinen HELMI! Nautin paikan tunnelmasta ja valikoimasta tosi kovasti. Hämmentävän paljon oli tarjolla Marimekkoa ja muutenkin merkkivaatetta lapsille olisi ollut vaikka kuinka paljon. Itselleni tarttui mukaan niinkin hämmentävät asiat kuin maiharit (kesähelteellä), vintage-farkkutakki (kallis mutta NIIN hieno) sekä aikuisten kokoa oleva tutu-hame!!!! Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Helmi-kirppariin ja melkein voisin sanoa, että käykää kauempaakin.

Järvenpäässä on vierekkäin myös Fida ja Viadia, joissa emme tällä kertaa käyneet mutta suositukset tuli myös niille. (P.S. samalla reissulla kävimme myös turisteina Järvenpään Citymarketissa!)

Seuraava kohteemme oli epämääräisin mutta tein silti löytyä. Tuusulan femmatori oli jännästi piilossa, enkä todellakaan olisi sitä löytänyt, jos siskoni ei olisi sinne johdattanut. Tämän kirpparin erikoisuus oli hämmentävä kulkusuunta (oikeasti eksyttävän sekava) sekä se, että kirjaimellisesti joka toisessa pöydässä oli Marimekkoa, vintagea, 2000-luvun alkua sekä uutta. Tavaraa oli valtavasti! Ostin Mimmille edullisesti Gugguun ja Lauroun paidat. Tuusulassa on myös legendaarinen Murulan kirppis mutta voi mikä onnettomuus! Olimme liikkeellä maanantaina ja kirppari sattui juuri silloin olemaan kiinni. No, ensi kerralla sitten!

Kierroksen oli tarkoitus päättyä Vantaalle Bella-kirppikselle sekä Suutarilan kirppikselle. Meidän kisakuntomme tuli kuitenkin kuumana päivänä päätökseen ja vauva oli istunut jo aika tovin istuimessaan. Päätimme siis viedä ostoksemme kotiin ja jatkaa toisella kerralla. Kirppareilla tulee mulla ainakin helposti ähky ja ahdistus kaikesta tavaran määrästä. Olisi kiva ottaa kierros nyt syksyllä uudestaan. Onko muita kirpparisuosituksia PK-seudulta?

Jäin vielä pohtimaan, miksi kaikissa kirppareissa myydään aina niitä Dragster-karkkeja ja Dracula-karkkeja? Osaako joku vastata?

terkuin, Heini

p.s. Mulle on tulossa myyntijakso Centtilään lokakuussa! Lahteen ollaan avaamassa myös NUKKA-kirppari, jonne ajattelin vielä erityisesti merkkivaatteita myyntiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Syysleikki taaperolle

16 syyskuun, 2022

Koli lasten kanssa

27 syyskuun, 2022