DIY / Leikkivinkit / Lelusuositukset

Syysleikki taaperolle

Syksy on täällä sairasteluineen. Meidän kohtaloksemme koitui varhaiskasvatuksesta poimittu entero. Ensin sen sai vauva ja sitten, yli viikon itämisen jälkeen esikoinen. Voi mitä raasuja kumpikin ovat olleet..

Meidän tuurilla vielä yläkerrassa tehdään kylpyhuoneremonttia ja ulkona sataa tasaisesti. Melu on ollut yllättävän kuormittavaa myös meille aikuisille. Olen kyllä kotona ollessa saanut ennätysmäärän tavaroita järjesteltyä ja siivottua ja jos olisi vaan ruuveja ja proppuja, niin saisin loputkin sisustusprojektini toteutettua.

Askartelua voi onneksi tehdä milloin vain. Tähän luontoaskarteluun lisäsin pienesti luonnon materiaaleja, joita ehdimme tänään kerätä sadekuurossa tallustellessamme. Kivillä, kaarnalla, kepeillä, hiekalla, tammenterhoilla ja lehdillä saa jo paljon lisämaustetta leikkiin. “Täällä on syksyn lehtiä paljon!” Mimmi huusi.

Pahvit hän maalasi itse sormiväreillä (punainen oli päässyt loppumaan..) ja minä tein liimauksen ja “sahauksen”. Sahasin isosta putkesta (joka tuli vahankankaan oston yhteydessä) “rungot” mutta sen sijaan, että olisin käyttänyt sahaa, tein sen keittiöveitsellä. En suosittele.

Idea tähän kierrätysaskarteluun ei ollut omani. Itseasiassa Pinterest on näitä pullollaan! Hakusanaksi voi laittaa vaikkapa DIY cardboard toys ja sieltä löytyy jättimäinen ideapankki.

Herättyään Mimmi pääsi touhuamaan syysleikin kanssa. Mukaan pääsivät metsän eläinten lisäksi dinosaurukset, pandat ja yksisarviset. 3-vuotias on vielä ihanan avoin ja sokea elämän realiteeteille.

Tsemppiä sairasteluihin ja arjen pyörittämiseen. Tämäkin on vain väliaikaista. 🧡

Terkuin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vauvaleikit 7kk

13 syyskuun, 2022