Yleistä

Isänpäivän takana ovat äidit

Kuva Jenni Höök

Vaikka onkin isänpäivä, haluan antaa ison halauksen ja kiitoksen kaikille valloittaville äideille, joiden kanssa olen saanut tätä viikonloppua viettää ja kaikille teille, jotka tämä viesti tavoittaa. Olette kultaa!

Sinä, joka heräät aamulla ja teet tänäkin aamuna kaikki lasten aamutoimet. Sinä, joka leivot kakun ja olet järjestänyt ajatuksella valitut (tai viime tingassa ostetut) lahjat ja kirjoittanut kortin taakse lapsesi kommentit isästä. Sinä, joka sytytät kynttilän isän tai isoisän haudalle. Sinä, joka et ole saanut kasvattaa taintasi toisen kanssa, vaan tämäkin päivä on surua ja pettymystä siitä, että ei ole sitä toista, jolle hehkuttaa, kuinka vauvan vatsa toimi monen päivän jälkeen. Sinä, joka tänäkin vuonna järjestit isänpäiväbrunssin omalle isällesi. Sinä, joka teet töitä parisuhteen eteen vaikka se ei olekaan helppoa. Sinä, joka veit lapset isänpäivän viettoon isänsä luokse, huolehdit, että kortit ovat mukana, vaikka oikeasti olisit halunnut pitää heidät kainalossasi juuri tänään.

Olen saanut syödä viikonlopun aikana monen monta ateriaa ilman, että minun on tarvinnut huolehtia, muistinko laittaa taaperolle ruokalapun. Siitä on kiitos lapseni isälle. Pääsin olemaan omien ajatusteni kanssa, vailla vastuuta ihmistaimestani. Mikä helpotus! Minulla on joku, jonka kanssa jakaa tämä vastuu!

Suosittelen kaikille raskaana oleville hetken huilia – yksin, ystävän kanssa, puolison kanssa, ystäväporukalla, miten vaan! Teimme nimittäin hotellimatkan ystäväni kanssa, jonka laskettu aika on vain joitakin viikkoja ennen minua. Samalla reissulla kävin uudestaan raskaus hieronnassa ja ylimääräisessä ultrassa. Kävimme kaupoilla etsimässä ystäväni miehelle isänpäivälahjaa, hotellin kuntosalilla, syömässä kolmen ruokalajin illallisen. Välissä höpöttelimme kaikkea mahdollista etenkin raskaudesta. Illalla vielä pääsin Mammaliigan pikkujouluihin, jotka olivat juuri sellaiset kuin pitikin!

Ja lopuksi: Etsi itsellesi joku mukava ihminen, jota rakastat ja joka rakastaa sinua. Minulla onneksi on sellainen, mies, joka tunnetaan monilla nimillä, joista yksi sattuu olemaan “iti”. Meillä on ollut kiva päivä, sellainen tavallinen aamupalakakkua lukuunottamatta. Hän ilahtui kortista ja lahjoista, jotka Mimmi oli tehnyt päiväkodissa. Kiitti lämpöisestä neuleesta, aamupalasta ja kakusta, pusutteli Mimmiä ja minua. Maalasi pyynnöstä vessan katon, sanoi, että huilaa sinä, laittoi taaperon jälkeen minutkin päiväunille. Otti kiltisti lisää anoppinsa tekemää lasagnea, jossa oli liikaa cayennepippuria. Minun rakas mieheni, ihana lasteni isä. Olen edelleen sinuun ihastunut kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liikunta raskausaikana

9 marraskuun, 2021

Kirjajoulukalenteri taaperolle

29 marraskuun, 2021