Arki / Kuulumisia

Päivä perhevapaalla

-Aamu alkoi hyvin, tanssittiin auringon valossa, oli idyllistä ja lapset katsoivat lumoutuneina mun tanssia ja matkivat söpösti mukana

-Sitten hermostuin esikoiselle, joka ei suostunut pukemaan ja söi superhitaasti. Hän olisi halunnut, että syötän. Samaan aikaan Lyyli karkasi ilman vaippaa pariksi minuutiksi, pissasi meidän makkariin, liukastui omaan pissaansa ja tuli itkien kertomaan tapahtuneesta pissalätäkkö osoitellen ja päätään hieroen.

-Keinuttiin yhdessä perhepuistossa, join teetä, aurinko paistoi ja lapsilla oli hauskaa leikeissään. Juteltiin kivojen aikuisten kanssa ja oli rentoa ja mukavaa. Lapset olivat superkilttejä ja söpöjä.

-Molemmat lapset söivät lounaan kuin unelma

-Sitten hermostuin esikoiselle, joka ei suostunut lähtemään, kuopus meinasi nukahtaa autoon mutta katastrofi vältettiin niukasti

-Kuopus nukahti kohtuullisessa ajassa ja sain hoitoapua mummilasta asioiden hoitamisen ajaksi

-Sain parkkisakot, koska olin vahingossa laittanut kaksi parkkikiekkoa

-Soitin äidin kanssa videopuhelun mutta puhelu päättyi siihen, etten kuullut mitään, kun tytöt karjuivat ja janosivat huomiotani niin paljon (Mimmi hermostuu nykyään, jos olen puhelimella, vaikka monia asioita on pakko sillä hoitaa..)

-Hauskoja leikkejä hiekkalaatikolla, lapset leikkivät ukrainalaisen pojan kanssa ja leikit sujuivat hyvin, vaikka meillä oli vain yksi yhteinen sana (kiitos). Lapset lähtivät kiltisti sisälle, Lyyli sai raivarin, kun ei saanut kiivetä yläkertaan asti (asumme toisessa kerroksessa).

-Tein ruokaa (eli laitoin valmista Air fyeriin) ja sillä aikaa tytöt tekivät tihutöitä eli mättivät keittiön kaappeja tyhjäksi ja mankuivat ruokaa

-Hermostuin esikoiselle, kun hän söi niin hitaasti, että oli ruokapöydässä 1h10min.

-Sen jälkeen tanssittiin, leikittiin lääkäriä ja erilaisia prinsessasettejä, oli kivaa. Askarreltiin Elsan taikasauva, tytöt nahistelevat siitä kuka saa minkäkin ilmapallon.

-Meille tuli riitaa Mimmin kanssa jostain turhasta taas kerran iltapalalla mutta sovimme sen hampaanpesun yhteydessä ja Mimmi kertoi, että on väsynyt. Ilta meni superhyvin ja muksut nukahtivat tosi nopeasti

Mikäs tän jutun pointti oli? Se oli, että kun suhde on hyvä, se kestää pienet kuopat ja kärhämät. Meille on tullut tällä viikolla useamman kerran riitaa Mimmin kanssa mutta sovimme nopeasti ja tiedän, että suhteemme kestää myös erimielisyydet. Paikkaamme molemmat riitoja pyytämällä anteeksi, halaamalla, joskus huumori laukaisee tilanteen, puhumme tilanteista jälkikäteen ja olemalla yhdessä, vaikkapa lukemalla sylikkäin. Tänään oli taas päivä, jolloin Mimmi skippasi päiväunet jolloin riitaa tuli helpommin. Väsy, vessahätä (Mimmillä) ja nälkä (minulla) laukaisevat helpommin riitoja. Meillä myös erilaiset temperamentit (lähinnä toiminnan nopeus) kolkkaa välillä yhteen.

Riidat harmittavat sillä hetkellä ja joskus jälkikäteen, koska omat reaktioni ovat välillä kohtuuttomia. Olen se äiti, joka on super kärsivällinen ja empaattinen, sanoittaa tunteita ja ohjaa toimintaa kärsivällisesti mutta tiedättekö mitä, jos homma ei ala pelittää, mulla keittää yli yllättävän nopeasti. Saatan hermostua tosi pienestä, vaikka olisin siihen asti kestänyt isompiakin tötöilyjä. Tämä tämä päivä oli harvinaisen vuoristoratainen mutta hyvä esimerkki siitä, että kivaankin päivään voi mahtuu monenlaisia hetkiä.

Sillä sellainen tämä päivä oli, kiva ja ihana. Päivä, josta muistan 10 vuoden päästä kenties sen, kuinka tanssimme Smurffien tahdissa illan laskevan auringon valossa. Tai sen kun Lyyli oppi käyttämään kastelukannua. Tai sen kun Mimmi halusi antaa pusu-halin siskolle neljä kertaa illalla.

Terveisin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kevään kuulumisia

25 huhtikuun, 2023

Ajatuksia lastensuojelusta

3 toukokuun, 2023