DIY / Vain äitylijutut

Äitienpäivälahjoja pienellä budjetilla DIY

Tämä on erityisesti sinulle, hoitovapaalainen tai muuten pienillä tuloilla elävä, joka haluat silti muistaa lähimmäistäsi, äitiä, äidiksi tulevaa tai äidiksi itsensä kokevaa, isovanhempaa, varamummoa jne.

Useimmat vanhemmat tykkäävät valokuvista. Valokuvien teettäminen tuntuu olevan nykyään enemmänkin poikkeus kuin sääntö. Useimmat kuitenkin arvostavat konkreettisia valokuvia tai muistoja. Joo, on toki olemassa valmiita valokuvakirjoja (itse tilasin tänä vuonna sellaisen) ja kaiken maailman kuvatuotteita. Halvimmalla kuitenkin pääsee, kun teettää kuvia ihan vaan tavallisia valokuvia ja kokoaa niistä kuvalahjan tai albumin. Albumin voi sitoa itse pahveista tai voit tehdä kirpparikehyksiin oman pienen taulun. Kymppikuvat ovat usein -50% tarjouksessa esim. Ifolorilla, jolloin 50 kuvaa maksaa n. 8€ postikuluineen.

Sytykeruusu sopii mökkeilijälle, retkeilijälle tai takan omistavalle äidille. Säästän kynttilän pätkiä aina syksystä asti seuraavan kesän sytykeruusuja varten. Tarvitset kehnon kasarin tai paistinpannun, kynttilänpätkiä, munakennon ja alustan. Lisänä tökkäsin tällä kertaa ruusun grillitikun päähän. Streariini sulaa nopeasti lämpöisällä levyllä ja sitten se kaahdetaan munakennokuppeihin. Lapset voivat osallistua kananmunakennoa leikkaamalla ja kennon osia rullaamalla. Puuha on melko sotkuista mutta hauskaa, jos tykkää steariinista sormissa 😀 Hintaa tulee kananmunakennon verran sekä tietysti sen kattilan, jonka uhraat askarteluun (omani oli menossa roskiin joka tapauksessa!)

Mun ja Mimmin kädenjäljet Mammille
Viime vuonna Mimmi maalasi tällaisen teoksen, autoin piirtämällä valkoiset kukat vahaliidulla ennen maalausta

Itse tehty kädenjälki on kiva muisto pienistä sormista. Taulun sijaan teimme tällaisen kädenjälki-kortin. Lasten tekemät piirustusten parhaimmat voi toki kehystää myös tauluksi. Kortin taakse voit kirjoittaa kirjeen, värssyn tai vaikkapa tekemislahjakortin.

Viime vuonna teimme äitienpäiväksi Leikki Leikkinä -blogin ohjeella klassisen orvokki-kortin. Siinä orvokit vasaroidaan paperille leivinpaperin avulla. Orvokin taimet voi sitten antaa lisälahjana, koska ne kukkivat vielä monta kertaa, jopa syyskuulle asti istutettuina. Tälle lahjalle tulee hintaa 3€.

Tässä siis viime hetken vinkit äitienpäivään. Väitän, että kaikki äidit ilahtuvat päähieronta-lahjakortista, kokkausvapaasta viikosta, “vapaudu pyykkien viikkauksesta” -viikosta, ravintola-illallisesta ja kaikenlaisesta hemmottelusta. Yhdelle äidille paras lahja on porakone, toiselle muksun virkkaama patalappu, kolmannelle ruusu ja luksusaamiainen, neljännelle ilmajoogakurssi ja viidennelle puhelu kaukomailta oman lapsen kanssa. Tärkeintä on, että äitiä muistetaan, tavalla tai toisella.

terveisin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *