Arki / Vain äitylijutut

Ihonhoitosuositukset ruuhkavuosiin

Ei hätää, ennen kuin edes jatkat tämän pidemmälle niin tämä blogi ei ole edelleenkään lifestyle-blogi eikä tule olemaankaan. Joskus kuitenkin ihan kihisen ideoista ja ne on pakko saada kirjoitettua auki.

Mulla on nimittäin missio. Missio saada mun kosmetiikkakaappi “järkeväksi”. Sellaiseksi, että jokaikinen tuote siellä olisi “täydellinen”, sellainen, jota ostaisin aina uudestaan, kun edellinen loppuisi. Mulle täydellisyyttä hipova sarja oli Darphinin Intral-sarja, josta tykkäsin ihan hurjasti ja Darphinin kasvoöljyjä suorastaan ikävöin. Toinen tuotesarja, josta punoitukseen taipuvainen ihoni tykkäsi oli japanilainen Obagi-sarja, joka jäi kuitenkin ostamatta uudelleen tolkuttoman hinnan ja monien vaiheiden vuoksi (mutta ai että, se oli tehokasta rasvaa!) Oon tosi, tosi tarkka tuoksuista. Just esim. annoin kosmetologin suositteleman seerumin mun äidille, koska en vaan yrityksestä huolimatta pystynyt sitä käyttämään. Siksi musta luonnonkosmetiikka on mulle paras vaihtoehto useimmiten, koska niiden tuoksut ovat yleensä aidompia.

Haluan siis jakaa näiden kuvien muodossa omia suosikkejani (ja jos innostun, laitan saman myös meikeistä, koska niissä on selkeämmät suosikit). Mun iho on melko ohut ja pintakuiva ja olen maailman laiskin (+saita) käymään kasvohoidoissa, vaikka se olisikin niiiiin ihanaa. Kaikki tuotteet on sellaisia helppoja, joiden kanssa ei tarvi säätää ylimääräistä (eikä olisi kyllä aikaakaan!)

Nämä kolme purkkia ovat naamanhuollon kulmakivet. Madaran SOS-sarja on ollut jostain syystä täydellinen mun iholle. Tuoksu on vähän ruusuinen (josta en yleensä tykkää) mutta nyt kun olen käyttänyt tätä pari vuotta niin en osaa ainakaan talvella käyttää mitään muuta. IT-cosmeticsin silmänympärysvoide taas tekee kaiken ja enemmänkin ja on ollut niin hyvä mun helposti kuivuville silmän ympäryksille. Täydellinen kasvoöljy puuttuu vielä (okei, se olisi ehdottomasti Darphinin Mandariini-öljy… mmm, kun vaan mietinkin sitä!)

Nämä kolme yhdessä muodostavat mun puhdistuksen kulmakiven. No, se kulmakivi on usein aika huteralla pohjalla, koska olen maailman laiskin puhdistamaan ihoani. Puhdistusmaito käy parhaiten mun iholle mutta välillä kaipaan tota tujumpaa LUONKOS-öljyputsaria. Nyt kun mietin asiaa, tässä olisi vielä kehittämisen paikkaa eli täydellisen putsarin paikka on kenties sittenkin vielä auki? Sellainen, joka yhdistäisi nämä kaksi? Sellainen oli mulle vuosia Favoran puhdistusgeeli mutta nyt en oo hankkinut sitä pitkään aikaan. Pitääkin kokeilla, onko koostumus muuttunut? Mary Kayn silmämeikinpoistoaine ei ole vielä kohdannut voittajaansa. Suihkussa tykkään käyttää lisäksi vähän kuorintaa kasvoille mutta siihen mulla ei oo muuta suositusta kuin että kunhan ei happokuorintaa. Sain mun siskolta sellaisia aha ja baha-happoja, jotka tuntuu mun naamalla kuin joku olisi oikeasti heittänyt siihen happoa. Oon sitkeästi yrittänyt antaa niille mahdollisuuden mutta ei enää!

Käytän NIIN VÄHÄN hiustuotteita, että ihan hävettää. Haluan vinkata kuitenkin ihan parhaasta shampoo ja hoitoaine-komposta, mikä sai mun hiukset kasvamaan ennätysvauhtia toisen synnytyksen jälkeen. Nioxin on mulle jotenkin todella hyvä, erityisesti toi hoitoaine toimii käsittämättömän hyvin! Tarvin aina tositosi hyvän hoitoaineen, mutta jos sellaista ei ole saatavilla, turvaudun noihin SP:n suihkeisiin. Mun erittäin, erittäin karhealle ja takkuuntuvalle tukalle noi toimii parhaiten.

Mutta siis avoinna on Parhaan hiuslakan paikka, Parhaan kuivashampoon paikka (saa suositelle!), Parhaan muotovaahdon paikka ja kiiltosuihkeen paikan saa ehkä Cutrin. En käytä näitä siis arjessa lainkaan mutta juhlakampauksiin suihkaisen ehkä.

Olen myös todella surkea rasvaamaan kinttuja ja yleensä käytänkin siihen lasten perusrasvaa. Olen kuitenkin heikkona tuoksuihin.. Mango, mandariini(!!!), sitrustuoksut, ne on mun juttuja. Sain joulukalenterista toinen toistaan ihanampia Body Shopin tuotteita ja muistin taas, miten ihania ne ovat. Toi avokadorasva, mmm.. se käy kaikkeen! Käytän pelkästään alumiinittomia deodorantteja (ja siksi haisen aina hielle) koska kammoan sen verran Alzheimeria, että otan varman päälle. Kaurilan saunan deot on musta kivoimpia luonnonkosmetiikasta ja tuoksut ihanat ja aidot.

Mutta siis täydellisen jalkarasvan paikka on myös edelleen avoinna. Ja siis uskokaa pois, olen kokeillut vaikka ja mitä!

Tuliko uusia tuttavuuksia listasta? Onko suosituksia? Laita niitä ihmeessä tulemaan.

terkuin, Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *