Lastenvaatteet

NOSH kevät on täällä

Osa vaatteista saatu näkyvyyttä vastaan*

Tuleeko laventeli jo ulos korvista?

Mulla ei nimittäin todellakaan tule! Päinvastoin, tuntuu, että innostun siitä vaan koko ajan enemmän ja enemmän. Tämä NOSHin uutuussävy on nimeltään kissanminttu <3 Se saa mut tuntemaan, että kevät on ihan nurkan takana ja mulla on jotenkin ihan mieletön kevätolo, vaikka samaan aikaan katselen ikkunasta, kuinka sieltä tulee lisää lunta..

Kevääseen kuuluu mun mielestä vaaleat värit. Olen muistaakseni siitäkin aiemmin kirjoittanut, että syksyllä valitsen helposti “tunkkaisempia” sävyjä sekä omaan, että Mimmin vaatekaappiin (miehen vaatekaapissa on aina pelkästään mustaa….) ja keväällä taas vaaleapohjaiset kuosit ja kirkkaammat värit houkuttelevat. Huokasin ihastuksesta, kun näin ensimmäisen vilauksen kevään uutuusväreistä. Miten herkullisia! Valitsin Mimmille tällä kertaa kaksi trikoovaatetta Bowy-mallistosta ja kaksi collegevaatetta. Trikoo tuntui tosi ohuelta ja se on kesällä varmasti ihanan kevyt päällä.

Maissinaksuja ei vahingoitettu kuvausten aikana.. ei kun..

NOSH on mukana myös Suomen Tekstiili & Muoti ry:n organisoimassa Hiilineutraali tekstiiliala -projektissa. Eetti ry:n rankingissa se on saanut toiseksi parhaan arvosanan ja yritys on panostanut viime vuosina vastuullisuuteen huomattavasti. Vaatteet valmistetaan vastuullisesti Euroopassa. NOSH-vaatteiden päämateriaalina on luonnonmukaisesti tuotettu, korkealaatuinen ja sertifioitu luomupuuvilla.

Bibi-collegetunika* on niin keväinen kuin olla ja voi! Sen pariksi sopii mikä vaan, tällä kertaa Bowy-legginssit*

Olen aiemmin kirjoittanut vertailua lastenvaatteiden kokomerkinnöistä. Kertauksen vuoksi, NOSH on selkeästi kokomerkinnöiltään isompaa mitoitusta ja ei varmasti ole sellainen kirraava makkarankuori. NOSH lastenvaatteiden klassikkoja ovat mm. ribbipaidat ja collegevaatteet. College on laadultaan sellaista, että kestää takuuvarmasti konttailut ja temppuilut. College-legginssithän ovat saaneet lapsiperheissä jo lähes legendaarisen maineen ja itsekin niitä kokeilleena en voi muuta kuin suositella. Sävyksi valitsin vaalean oliivin, joka on muuten supertrendikäs tällä hetkellä (samaa sävymaailmaa näkynyt myös muutaman muun suomalaisen lastenvaatemerkin kuvissa).

Lookin nimi: Aamukasteessa kasvimaalle

Kevään mallistosta löytyi oliivin, kissanmintun ja raitojen lisäksi punaokraa, herkullista mangoa (niin kaunis keltainen!) ja kuparia sekä tietenkin aina turvallista mustaa. Mies toivoi Mimmille pelkkää mustaa mutta minä halusin väriä elämään, kepeyttä, raikkautta. Ne todellakin kuuluvat kevääseen.

Lookin nimi, syvällinen kalastaja

Vaatteiden kestävyys ja eettisyys ovat nyt tärkeämpiä aiheita kuin koskaan. NOSH luottaa varmaan strategiaan; vaatteet tehdään niin laadukkaiksi, että ne kestävät aikaa niin muotoilun kuin materiaalien suhteen. Kevään mallistossa oli ilahduttavan paljon yksivärisiä ala- ja yläosia. Kuten olen aiemmin jo kirjoittanut, ne ovat superhyviä yhdisteltävyytensä vuoksi. Noshin vaatteet kestävät kokemukseni mukaan kivasti pesua, joten en välttele yksivärisiä vaatteita ruokatahrojen pelossa.

Olen aikoinaan itseasiassa tutustunut NOSHin vaatteisiin nimenomaan kirppareilla. Aloin kiinnittää huomiota hauskoihin vauvan bodeihin, joissa oli raikas kuviointi ja värimaailma. Löysin ihania käytettyjä housuja, joissa oli käännettävät lahkeet. Mutta ennen kaikkea minut sai pauloihinsa kangas, joka ei ollut käytössä mennyt lainkaan huonoksi. Aina, kun kirpparilla tuli vastaan “hyväntuntuinen” body, kurkkasin lappua ja totesin, että jaahas, täähän on taas tämä NOSH. Yksi tärkeimpiä syitä valita NOSH:in vaatteita on niiden loistava jälleenmyyntiarvo. Vaatteet säilyvät lapselta toiselle mutta jos ei halua säilyttää niitä varastossa, ne menevät takuuvarmasti kirpparilla kaupaksi ja säilyttävät arvonsa hyvin verrattuna markettien vaatteisiin. NOSH muuten lahjoittaa myyntiin kelpaamattomat vaatteet (esim. kuvausvaatteet) myytäväksi Emmyn kautta ja tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, viime vuonna Pelastakaa Lapset ry:lle.

Kuvassa paidassa Satumetsä-kuosi, jota on vielä saatavilla sekä MINIBIKER-legginssien* uutuusväri oliivi

Kukaan ei varmaan yllättynyt siitä, että bambikuosit ovat saaneet pysyvän paikan mun sydämessä.. Ja tietenkin myös taaperon. Nimittäin tämä paita on sellainen, että mun pitää välillä piilottaa se. Se on jatkuvasti joko päällä tai pesussa, koska Mimmi rakastaa sitä ja osaa pyytää “bambi-paipaa”. Tohon vaaleampaan satumetsäkuosiin sopii mun mielestä upeasti kevätmalliston oliivi sekä kissanminttu.

Pakko oli myös kokeilla, miten oliivi toimii viimevuoden kevätmallistosta tutun “auringonkukan” kanssa ja sehän toimii! Noshin vaatteiden yhdisteltävyys on superia!

Ensimmäinen NOSH-vaatteeni on minulla edelleen. Siskoni oli ostanut sen minulle kirpparilta. Jumalaisen kaunis kietaisumekko, joka toivottavasti mahtuu taas ensi kesänä päälleni. Siitä asti olen fanittanut merkkiä ja olen onnekseni päässyt kaksi kertaa Sannan järjestämille vaatekutsuillekin ennen pandemiaa. Viime keväänä näihin aikoihin minun oli tarkoitus pitää omat kutsut mutta onneksi NOSH-vaatekutsut ovat siirtyneet verkkoon. Sannalla on nimittäin Facebook-ryhmä NOSHaa Sannan kanssa, johon kannattaa liittyä. Kannattaa ehdottomasti katsoa myös aikuisen valikoima, mm. ihailemani NOSH X Sasta takkimallisto on tutustumisen arvoinen. Muistutan myös, että tilaamalla edustajan kautta (noshvaatekutsut.fi, tee toivelista ja valitse Sanna Villikka) tuet suomalaista naisyrittäjää.

Lookin nimi: Viidakkoretkellä

Kiitos vielä Sannalle nopeasta toimituksesta, sun kanssa on ilo asioida!

terveisin Heini

Asusteet: päähineet Kaiko, second hand-vaatteet, saappaat Tretorn, aurinkolasit Izipizi (tilattu Kaikukids), maissinaksut Muumi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Satuhieronta

16 maaliskuun, 2021