DIY / Leikkivinkit / Lelusuositukset

Projekti: nukkekoti

Nachon ensimmäinen prinsessa-hiiri!

Kaikki alkoi siitä, kun kävin kirpparilla eräänä harkitsemattomana päivänä joulukuussa. Löysin pilkkahinnalla Mailegin hiiriä ja tarvikkeita. En vain voinut jättää niitä sinne..

Tiesin jo silloin mitä tuleman piti. Tiesin, että nyt jos lähden tähän touhuun, loppua ei näy, enkä ole tyytyväinen ennen kuin minulla on nukkekoti näille ihanuuksille. Olen harrastanut nukkekoteja tietyllä tavalla aina. Muistelen, että 6-vuotiaana tein ensimmäisen nukkekodin aaltopahvista. Parikymppisen aloitin roskiksesta dyykatun nukkekodin kunnostamisen ja se on tällä hetkellä kesäpaikassamme huolellisesti sisustettuna.

Lapsena minulla oli sellainen pieni nukkekoti, kokonaan muovinen muovisine kalusteineen. Muistan, että rakastin leikkiä sillä ihan tolkuttomasti. Myöhemmin perusteen Barbielle hulppean asunnon kirjahyllyyn. Asunnossa oli kaikki mahdolliset yksityiskohdat valokuva-albumista koulutehtäviin ja Cermit-massasta tehtyjä tavaroita läppäreistä haarukoihin. Barbeilla oli pahvista tehty kerrossänky äidin ompelemine sivuverhoineen. Oli joitakin “oikeita” kalusteitakin ja Barbien pieniä tarvikkeita mutta paljon myös muualta lainattua pikkutavaraa. Leikin Barbeilla paljon ja pitkään.

Haaveena varmasti olisi ollut hieno Lundbyn nukkekoti avautuvine ovineen mutta en tiedä, osasinko edes aktiivisesti sellaista toivoa. Minulle nukkekodin tekemisessä tärkeää oli luominen ja itse tekeminen. Nalleille tehty pahvitalo ja sen kalusteet rakentuivat kaikenlaisesta pienestä “roskasta” vitamiinipurkeista vaahtomuovi sohvaan. En ehkä muistaisi taloa, ellei siitä olisi otettu kuvaa erikseen, sillä jossain vaiheessa talo päätyi kierrätykseen.

Nyt nähdessäni miten Mimmi innostui joulukalenteriin tekemästäni “tontun talosta”, tajusin, että hetki on oikea. Hän osaa jo hienosti leikkiä nukkekodilla ja on kiinnostunut pienestä tavaroista. Hän on saanut aikaisemmin leikkiä maalle maalla rakentamallani nukkekodilla ja osaa hienosti leikkiä myös mummilan upealla puisella talolla varmaan yksivuotiaasta lähtien. Toki Nacho tuo omat haasteensa kuvioon, koska pikkuvauvalle nukkekodin tavarat eivät ole vielä sopivia. Nukkekoti täytyy siis säilyttää sitten, että vauva tai taapero ei se pääse käsiksi.

En tiedä, tuleeko sisustusvimma kalliimmaksi oikeassa kodissa vai nukkekodissa, siellä uutena Mailegin huonekalut maksavat maltaita. Yritän löytää kalusteita second handina tai alesta? Ehkä tehdä itse jotain? Nyt kuitenkin haaveilen ensisijaisesti itse nukkekodista. Olen vielä hieman kahden vaiheilla toteutetanko nukkekodin oikeasti ihan vaan kirjahyllyyn kuten omassa lapsuudessani vai metsästetäänkö erillistä nukketaloa. Siinä olisi etu, että kotia voi maalata, tapetoida ja niin edelleen, kirjahyllyä en siihen uhraa. Tällä kertaa en aio tyytyä kompromissiratkaisuun vaan odotan ja etsin, kunnes täydellinen talo tulee vastaan.

Kevään aikana saatte seurata nukkekodin matkaa ja kunnostusta, jos sellaisen löydän.

Terveisin Heini

Comments

Sara
12 helmikuun, 2022 at 10:37 am

Nämä on niin ihania! Itseäni hiukan harmittaa kalusteiden epäsuhtaisuus, vaikea päättää minkä kokoinen talo ja kalusteet on parhaat… meidän talo on nyt joku välimalli, ei ihan barbikokoa mutta isompi kuin normaalisti. Kalusteita on tosi vaikea löytää! Ostan yhden silloin ja toisen tällöin niin ettei kustannukset karkaa käsistä mutta samalla projekti etenee hitaasti…
Pakko kysyä, mitkä nuo ihanat astiat on? Niin söpöt!    Heini
    19 helmikuun, 2022 at 7:53 am

    Joo samaa mieltä, että hankalaa, kun huonekalujen mitoitukset vaihtelevat! En itse ainakaan vasta-alkajana aina muista mittasuhteita tarkasti, tässä olisi myös myyjillä parantamisen varaa. Astiat on ostettu Vadelmatarha-kirpparilta, joten minulla ei ole oikein hajua, mistä ovat alunperin. Harmi vielä, että Mimmi on näitä muutaman särkenyt mutta ovat kyllä aivan ihania!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vauvaleikit 0kk

19 helmikuun, 2022