Vauvaleikit

Vauvaleikit 4kk

Kaikki, mihin liittyy kuolaaminen, örinä ja esineiden ja asioiden pureskelu kiinnostavat vauvaa yli kaiken. Katselulelut ovat so last season, vauva haluaa ne käteen ja mieluiten suoraan suuhun ja syvälle! No, näillä mennään.

Trendaavia leluja ovat olleet Sohvi-kirahvi, kaikki rapiseva ja oikeastaan kaikki, mitä voi tunkea suuhun. Paitsi tutti. Ne eivät mene suuhun edelleenkään. Vauva on ollut superkiinnostunut ruuasta ja kaikesta syömiseen liittyvästä. Niinpä annoin hänelle muutaman kerran maistelututin ruokailun yhteydessä ja ai että, hän tykkäsi siitä. Vauva haluaisi antaa erittäin kuolaisia pusuja mutta pitää olla tarkkana, hän nimittäin puree ikenillään ja nappaa kiinni nenästä, sormesta, kaulanahasta.. Lyyli ilahtuu, kun häntä nostelee tai keinuttelee. Vauvauinnissa hän on jo sukeltanut monasti ja tuntuu nauttivan vedestä.

Kaikenlaiset kutitteluleikit ovat ihania. Isin kanssa Lyyli leikkii harson ja viltin kanssa “Kukkuu”-leikkiä ja se riemastuttaa häntä valtavasti. Tämä aika tuntuu olevan täynnä kaikenlaista simppeliä höpsöttelyä ja sen sellaista. Toisaalta Lyyli on alkanut myös “itsenäistyä”. Hän viihtyy lelujen parissa pitkiäkin aikoja lattialla pötkötellen ja ÖRISTEN. Ette usko, miten kova ääni vauvasta voi lähteä ilman, että hän tippaakaan kiukkuinen. Hän ikään kuin harjoittelee äänenkäyttöä ja erityisesti silmälliset lelut saavat örinän aikaan. Vannon, että hän örisee kovempaa kuin koalat. Keksimme itse asiassa Mimmin kanssa sinusta laulun:

“Örisevä vauva

Mitä meinaat????

Miksi sinä öriset

Pepusta pöriset”

Säv. san. Mimmi ja äiti

Motorisella puolella on tapahtunut paljon. Viikon sisään löysit varpaasti, harjoittelit kunnolla kääntymistä ja aloit pyöriä lattialla akselisi ympäri. Nämä ovat loistavia taitoja siitä, että vauva saa entistä enemmän erilaisia leikkejä repertuaariinsa mutta myös harjoittelu on väsyttänyt ja päiväunet ovat maistuneet paremmin. Lyyli osaa viedä maistelututin suuhunsa ja kurotella käsillään leluja, jotka ovat liian kaukana.

4kk hulinat kestivät ehkä viikon, kaksi. Ei paha, sanoisin. Muutamia kertoja hän heräsi yöllä seurustelemaan mutta kieltäydyin, joten hän jätti sen sikseen. Rintaraivareitakaan ei ole pahemmin ollut mutta kaikki, mikä on selän takana, kiinnostaa. Imetyshetket siis ovat melkoista pään kääntelyä silloin tällöin.

Tämä on ollut jotenkin ihana ikä! Moni asia on helpottanut ja vauvan naurulla kuitataan univelat. Kuljet mukanamme kaikkialla, olet perustyytyväinen ja hauskaa kutitteluseuraa. Vielä jaksan sinua kantaa mutta hei, veikkaan että saatat lähteä jo kohta puoliin ryömimään. Ei mikään kiire, sisko haluaa vielä leikkiä rauhassa.

terveisin Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirje kolmevuotiaalle

14 kesäkuun, 2022